NB I: gólt fejelt régi embere, Pintér szeretné szerződtetni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 10:25
A próbajátékon lévő Patrick Mevoungou gólt szerzett a Mezőkövesd szerda esti felkészülési mérkőzésén, és Pintér Attila vezetőedző reméli, hogy sikerül szerződtetni a kameruni labdarúgót.

Pintér Attila 2013-ban, a Győri ETO vezetőedzőjeként már szerződtette Patrick Mevoungout, és – a mezőkövesdi klub honlapjának beszámolója szerint – most is úgy véli: ha a klub le tudja igazolni, akkor meg kell tennie, mert a labdabiztos középpályás szerdán erőssége volt a csapatnak, nagy szükség lenne rá a későbbiekben is.már szerződtette Patrick Mevoungout, és – a mezőkövesdi klub honlapjának beszámolója szerint – most is úgy véli: ha a klub le tudja igazolni, akkor meg kell tennie, mert a labdabiztos középpályás szerdán erőssége volt a csapatnak, nagy szükség lenne rá a későbbiekben is.

Az NB III-as Hajdúböszörmény elleni mérkőzésen próbajátékosként lehetőséget kapó Mevoungou a harmadik gólt szerezte, szögletet követően fejjel talált a kapuba. Győrből történt távozása után a középpályás a líbiai al-Ahli Tripoli, majd a kameruni Canon Yaoundé alkalmazásában állt.

„Olyan lehetőséget ad számunka ez a három hét, ami nem volt meg a bajnokság után – mondta a válogatott szereplése miatti bajnoki szünetről Pintér Attila. – Minél több időt tud együtt tölteni a gárda, annál hasznosabb, hiszen rövid volt a felkészülési időszak, és a keretünk is későn állt össze. Minden mérkőzés hasznos, amit játszunk, hiszen annál összeszokottabbak leszünk. A második félidőben pályára lépő csapattól azt kaptam, amit vártam, az első félidőben szereplők közül azonban néhány játékosnak el kell gondolkodnia azon, hogy mindent megtesz-e annak érdekében, hogy ebben a klubban futballozzon, vagy azért, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MEZŐKÖVESD ZSÓRY–HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 5–0 (1–0)
MEZŐKÖVESD, 1. félidő:
Dombó – Polényi, Szeles, Devecseri, Gohér, Hegedűs, Tóth, Molnár, Orosz, Vosahlík, Baracskai. 2. félidő: Czuczi – Vági, Szeles, Hudák, Fótyik, Bacelic-Grgic, Egerszegi, Mevoungou, Sós, Kink, Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
HAJDÚBÖSZÖRMÉNY: Rácz – Kiss, Nagy P., Kovács G., Tatár, Jeremiás, Szatmári, Barzsó, Molnár, Benke, Nagy M. Csere: Somogyi, Sólyom, Bereczki, Tóth, Róth, Zsuga, Andorkó, Vígh, Papp. Vezetőedző: Elek Norbert
Gólszerző: Gohér (44.), Sós (55.), Mevoungou (75.), Rőth (85. – öngól), Kink (90.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Czuczi Márton (Szigetszentmiklós), Egerszegi Tamás (DVTK, szabadon igazolhatóként), Gohér Gergő (Soroksár), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Marek Strestík (MTK), Tomás Tujvel (szlovák, Videoton), Tarmo Kink (észt, SJK – Finnország), Jan Vosahlík (cseh, Slavia Praha, legutóbb kölcsönben 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe érkezők: Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Puskás Akadémia), Devecseri Szilárd (Haladás, ismét kölcsönbe), Branko Pauljevics (szerb-magyar, Puskás Akadémia), Sós Bence (DVSC, ismét kölcsönbe), Vági András (Paks, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők: Baracskai Roland (Soproni VSE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Patrick Mevoungou (kameruni, Canon Yaoundé – Kamerun)
Távozók:Bagi István (Békéscsaba), Dvorschák Gábor (Nyíregyháza), Nagy József (ETO FC Győr), Nánási Balázs (felsőtárkányi kölcsön után Cegléd), Rácz Ferenc (ETO FC Győr), Tajthy Tamás (ETO FC Győr), Tamási Zsolt (Nyíregyháza), Tóth László (Szolnok)
Kölcsönbe távozók: Csirmaz István (Szolnoki MÁV), Heffler Norbert (Nyíregyháza), Ribánszki László (szlovákiai, Békéscsaba)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Tamás (Videoton), Szatmári Lóránd (MTK), Szilvási Péter (Debrecen)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik