Kétgólos hátrányból állt fel a Vidi a Ferencváros elleni rangadón

Vágólapra másolva!
2018.09.02. 17:44
null
Juhász (balra) és Gorriarán küzdelme a találkozó elején (Fotó: Micheller Szilvia)
Hiába vezetett két góllal a Ferencváros a labdarúgó NB I 7. fordulójában a Vidi ellen, végül döntetlennel kellett megelégednie az Üllői úton, ahol három látványos bombagól is esett.

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Ferencváros–Mol Vidi FC 2–2 (Szpirovszki 14., Lovrencsics G. 35., ill. Nikolov 43., Huszti 75.)

Budapest, Groupama Aréna, 14 520 néző. Vezette: Berke

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI!

 

Ötvenhárom perccel a kezdés előtt leszakadt az ég.

Negyvennyolc perccel a kezdés előtt kisütött a nap.

Mintha az időjárás is azt akarta volna jelezni: ahogyan a kezdésig, úgy azt követően is bármi előfordulhat.

Ha nem is ért mindenkit derült égből villámcsapásként, de mindkét vezetőedző húzott egy-két váratlant: Szerhij Rebrov csupán a cserék közé jelölte Varga Rolandot, illetve Böde Dánielt, míg a másik oldalon Marko Nikolics tett ugyanígy a csapatból eddig kirobbanthatatlan Stopirával és Anel Hadziccsal. Ami a zöld-foki-szigeteki védő és a bosnyák középpályás „távollétét" illeti, úgy tudjuk, az elmúlt időszak megpróbáltatásai nyomán (49 nap alatt 12 tétmeccs) a fizikai állapotuk nem tette lehetővé, hogy a szakmai stáb az első perctől fogva számolhasson velük. A fehérváriak legalább leülhettek a kispadra, nem úgy, mint a meccs előtt kiadott összeállításban még a pályára lépő futballisták között feltüntetett Botka Endre, a hátvéd szó szerint az utolsó pillanatban dőlt ki (a hírek szerint „érezte" a lábát), így a tartaléksorból Sigér Dávid lépett elő kezdővé. S hogy Marko Nikolics percei se teljenek unalmasan a mérkőzést megelőzően: a szintén kezdőként számításba vett Marko Scsepovics sem tudta vállalni a játékot, helyette az élvonalbeli karrierjét a Fradiban elindító Huszti Szabolcs kapott lehetőséget.

S ha már Huszti Szabolcs... Tizenöt esztendővel a Pécs elleni premier után az Üllői útra vendégként visszatérő középpályás mindjárt az ötödik percben beköszönhetett volna, ám a lövésébe beleléptek. A lényeg azonban: egymásnak estek a felek, ádáz csata zajlott a pályán, a kevésbé látványos, de annál inkább küzdelmes játékot csak egy-két ápolás törte meg. No meg a ferencvárosi gólöröm: a 14. percben Ivan Petrjak úgy futott el a szélen, ahogy azt tőle megszokhatták már a IX. kerületben, a beadását követően pedig a labda Sztefan Szpirovszki elé került, aki úgy lőtte ki a jobb alsó sarkot, hogy annál pontosabban nem is lehetett volna. Fernando Gorriaránt nem sokáig tette boldoggá a gól, az uruguayi légiós a 22. percben a combját fájlalva lebicegett a játéktérről – Varga Roland sprintelt be helyette. Percek múltán talán még az addigi eseményeket meglehetősen rezignáltan figyelő Szerhij Rebrov is a szívéhez kapott: az első gól szerzője terült el a gyepen a lágyékát fogva.

Amikor némelyekben esetleg felvetődhetett, hogy az ukrán szakvezető által diktált (edzés)tempó egyelőre erős a játékosoknak, a macedón középpályás jelezte: tudja folytatni. Így testközelből lehetett szemtanúja az első félidő utolsó záró harmadában rendezett gólszépségversenynek: lehetetlen volt eldönteni, hogy a Fradit kétgólos előnyhöz juttató Lovrencsics Gergő vagy a Vidit a meccsbe visszahozó Boban Nikolov irtózatos erejű lövése vitte el a pálmát. Maradjunk annyiban, a hazaiak hívei a válogatott formában futballozó Lovrencsicsre, a fehérváriak a magyar rangadó keretében zajló macedón különviadal állását 1–1-re módosító Nikolovra voksoltak.

Mi meg arra szavaztunk a szünetben, hogy a második félidő még az elsőnél is jobb lehet.

Annyiban tévedtünk, hogy a színvonal nem emelkedett, viszont az iram nem csökkent. A Vidi többet támadott, mint az első negyvenöt percben, a Ferencváros – a maga szemszögéből nézve érthetően – ellencsapásokra rendezkedett be. Helyzetek voltak itt is, ott is, feszültségből nem volt hiány, a felek nem kímélték egymást, miközben a két csapat legdörzsöltebb alakjai ott próbáltak még tüzet vinni a mérkőzésbe, ahol csak lehetett. Huszti Szabolcs volt az, aki a 75. percben góllal fokozta az izgalmakat, becsületére váljon, amikor szembesült azzal, hogy a lövése után a hálóban köt ki a labda, felemelt kézzel jelezte: nem felejtette el a múltat. Ha a gesztusát értékelte is a publikum, a gólját nem – hogy a véleményét milyen formában hozta az érintett tudomására, annak részletezésétől e helyütt eltekintenénk. 2–2

Az ellenben rögzíthető, hogy a mérkőzés végén joggal szólt a vastaps a nézőtérről, az első félidőben jobban játszó Fradi és a szünet után a játékot uraló Vidi magyar szinten élvezetes összecsapást hozott össze.

Tekintve, hogy nem lehetett győztest hirdetni, a döntetlen több mint igazságos.

Szpirovszki gólja


Lovrencsics találata


Nikolov gólja

NB I, 2018–2019, 7. FORDULÓ
SZEPTEMBER 1., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–Haladás 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
3203
Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia 2–0
Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
2155
Újpest FC–Bp. Honvéd 0–0 Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
3561
MTK Budapest–Kisvárda 0–1 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
1632
Diósgyőri VTK–Paksi FC 0–0
Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor 3872
SZEPTEMBER 2., VASÁRNAP
Ferencváros–Mol Vidi FC 2–2
Budapest, Groupama Aréna
Berke Balázs 14 520
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 7 5 2 17–6 +11 17
2. Budapest Honvéd 7 5 1 1 12–5 +7 16
3. MTK Budapest 7 4 1 2 11–10 +1 13
4. Debreceni VSC 7 2 4 1 9–9 0 10
5. Mol Vidi FC 5 2 3 11–4 +7 9
6. Mezőkövesd Zsóry FC 6 2 2 2 7–5 +2 8
7. Újpest FC 6 1 4 1 5–6 –1 7
8. Paksi FC 7 1 4 2 7–9 –2 7
9. Diósgyőri VTK 7 1 3 3 5–10 –5 6
10. Szombathelyi Haladás 7 1 2 4 9–13 –4 5
11. Kisvárda 7 1 2 4 3–13 –10 5
12. Puskás Akadémia FC 7 2 5 7–13 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik