Varga triplázott, a Fradi a hajrában kiütötte a Vasast

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 17:53
null
Varga Roland (jobbra) megfordította a Vasas elleni mérkőzést a Groupama Arénában (Fotó: Mirkó István)
Kétszer is vezetett a Vasas a Ferencváros otthonában, ám a triplázó Varga Roland vezérletével 5–2-re győzött az FTC az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján.

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Ferencváros–Vasas 5–2 (Paintsil 32., Varga R. 62., 81., 93. – az utolsót 11-esből, Priskin 84., ill. Kulcsár T. 14., Gaál B. 60.)
Kiállítva: Szivacski (Vasas) a 72. percben
Budapest, Groupama Aréna, 7135 néző. Vezette: Bognár Tamás

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Leandro csak csóválta a fejét.

A Ferencváros hátvédje viszonylag egyszerű ívelést rontott el, az oldalvonal mellett álldogáló Amadou Moutarinak szánt labdája a szélső feje felett szállt el. Érthetően bosszantotta a hiba, de a többi hazai játékos testbeszéde is árulkodó volt. A pontatlan emelést kapó nigeri szélső hosszú másodpercekig feküdt a földön, miután elveszítette a labdát, Böde Dániel egyre nehezebben viselte, hogy elöl egyedül sprintelget a komótosan passzolgató angyalföldi védők között. A Fradiban bemutatkozó, és rögtön kezdőként lehetőséget kapó ghánai Joseph Paintsil pedig a legkisebb ütközésnél is megadta magát, majd rendszeresen dühösen nézett a játékvezetőre.

Vagyis hiába kezdett jobban a Fradi – Böde Dániel közeli fejese után Lubos Kamenár már a 2. percben nagyot védett –, idővel kiegyenlítődött a játék, sőt az első negyedóra végén vendégek a vezetést is megszerezték. Pedig a Vasas nem csinált semmi különöset, csupán a tőle megszokott sokpasszos játékkal tartotta a labdát. Az első félidő első felében ez még úgy is bőven elegendő volt, hogy az egyébként tehetséges Berecz Zsombor ezúttal több, könnyűnek tűnő labdát is elveszített, valamint Felix Burmeister, és olykor Szivacski Donát is könnyű szívvel adta vissza a megszerzett labdát a zöld-fehéreknek. Akik pedig hamar viszonozták a szívességet... Aztán kiderült, nem feltétlenül kell pontos passz a gólhoz: Kire Risztevszki beadása éppen úgy pattant le az egyik hazai védőről, hogy a labda tökéletes lett Kulcsár Tamásnak, s a támadó gyönyörűen kilőtte a bal alsó sarkot, a májusi Magyar Kupa-döntő után ismét bevéve Dibusz Dénes kapuját.

Ha Michael Oenning együttese jól kontrázó csapat lenne, növelhette volna az előnyét, ha pedig kellően stabil lenne, nem engedte volna talpra állni a Ferencvárost. Így viszont a hazaiak az első játékrész második felére átvették az irányítást, és többnyire a Vasas térfelén folyt a játék. Habár a 19 esztendős Joseph Paintsil góljához az angyalföldi hátvédek tétovázása is kellett, a ghánai légiós szépen oldotta meg a ziccert. Szebb bemutatkozásról aligha álmodhatott, ráadásul a játék képe alapján sem érdemtelenül egyenlített a Fradi.

A fordulás után néhány másodperc alatt kétszer is a lécen pattant a labda. Böde Dániel ugyanis elszakadt Jamestől a tizenhatos jobb szélénél, de a kanadai légiós beledobta magát a csatár beadásába, és a lábáról úgy perdült fel a labda, hogy kétszer is a lécre pattant, mielőtt az alapvonalon túlra került.

És ha ennél az esetnél nem volt szerencséje a Fradinak, mit mondjunk a folytatásról? A Vasas csak másodpercekre tudta megtartani a labdát, Varga Roland távoli lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot, aztán... Aztán egy ártalmatlan helyzetnél Leandro és Dibusz Dénes összehozta a vezető gólt a vendégeknek. A bosszankodás ugyanakkor nem tartott sokáig, s az előző hetek alapján nem nehéz kitalálni, ki sietett ismét a csapat megmentésére: két perccel Gaál Bálint gólját követően Varga Roland gyönyörű egyéni akció végén egyenlített. Majd az utolsó húsz percre nagy esélyt kapott a Ferencváros, miután Szivacski Donát néhány percen belül két sárgát is begyűjtött – tegyük hozzá rögtön, mindkettőt jogosan –, így emberelőnybe került a hazai együttes.

A ferencvárosiak vezetőedzője, Thomas Doll Priskin Tamást, kollégája, Michael Oenning Vaskó Tamást küldte be a hajrára. A cél tehát mindkét oldalon egyértelmű volt. Végül a hazaiak számítása jött be, a piros-kékek nem bírták a nyomást. Lovrencsics Gergő beadta, Böde Dániel átlépte, Varga Roland pedig a hálóba belsőzte a labdát, míg a győzelmet a csereként beálló Priskin Tamás biztosította be.

Sőt a ráadásban Varga Roland feltette a koronát teljesítményére, s higgadtan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt – így mesterhármassal zárta a mérkőzést.

Ekkor már senki sem emlékezett az első félidő akadozó játékára.

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 7 5 2 16–6 +10 17
2. Budapest Honvéd 7 4 2 1 13–9 +4 14
3. Ferencvárosi TC 8 3 4 1 17–9 +8 13
4. Diósgyőri VTK 8 3 3 2 13–13 0 12
5. Debreceni VSC 8 3 2 3 12–8 +4 11
6. Puskás Akadémia FC 8 3 2 3 14–13 +1 11
7. Vasas FC 8 3 1 4 10–14 –4 10
8. Újpest FC 8 2 4 2 11–12 –1 10
9. Mezőkövesd Zsóry FC 8 2 2 4 10–17 –7 8
10. Szombathelyi Haladás 7 2 5 5–15 –10 6
11. Balmazújváros 8 1 3 4 11–12 –1 6
12. Paksi FC 7 1 3 3 10–14 –4 6
NB I, 2017–2018, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Vasas 5–2
Budapest, Groupama Aréna
Bognár Tamás
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 3–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
Mezőkövesd–Balmazújváros 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Farkas Ádám
Újpest FC–Puskás Akadémia 1–3Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Andó-Szabó Sándor
SZEPTEMBER 10., VASÁRNAP
17.00: Videoton FC–Haladás
Felcsút, Pancho Aréna
Szőts Gergely
17.00: Paksi FC–Bp. Honvéd
Paks, Városi Stadion
Pintér Csaba
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik