NB I: Feczkó szerint nem biztonságos a közös edzés, a Honvéd kivár

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 14:53
null
Feczkó Tamás szerint nem jó ötlet újrakezdeni az edzéseket (Fotó: Török Attila)
A diósgyőri szakvezető, Feczkó Tamás nem tartaná biztonságosnak összeereszteni a játékosokat, míg a Honvéd közleményben jelezte, hogy egyelőre kivár, és jövő héten dönt a közös edzésről.

 

Hétfői lapszámunkban bemutattuk, hogy a felfüggesztett élvonalbeli bajnokság jelen állása szerint mit tesznek vagy éppen nem szeretnének tenni az első három helyezett klubnál, hogy a labdarúgók ne kizárólag egyéni edzéstervek alapján készüljenek. Ennek apropóját a ferencvárosiak sportmenedzsere, Hajnal Tamás bejelentése szolgáltatta, amely szerint a listavezető vezetőedzője, Szerhij Rebrov, ha nem is a teljes keretnek, de kisebb csoportokban már edzést tart.

„Felelősséggel tartozunk a klubnak, ezért megpróbálunk olyan körülményeket teremteni, a játékosokat arra felkészíteni, hogy a bajnokság folytatására a lehető legjobb állapotban legyenek – jelentette ki Hajnal Tamás. – Kis csoportokban tartunk heti három alkalommal edzést a Népligetben. Legfeljebb hat játékos van egyszerre, egy időben a pályán, és mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a testhőmérsékletüket.”

Hétfői számunkból kiderült továbbá, hogy a második helyezett Mol Fehérvár FC-nél, valamint a harmadik helyezett Mezőkövesd Zsórynál a labdarúgók továbbra is otthonukban, személyre szabott egyéni edzésprogram alapján készülnek. Utóbbi két klubhoz hasonlóan jár el egyelőre a Puskás Akadémia is. A felcsúti sportkomplexum – nem járványhelyzetben – a felnőttcsapat mellett a klub további tizenkét együttesének biztosít edzéslehetőséget, beleértve valamennyi fiú és leány utánpótlás-korosztályt, illetve a Fejér megyei II. osztályban szereplő harmadik számú csapatot is. Ugyanakkor a számtalan edzőpályának nincsenek külön öltözői, valamennyi érintett a központi épületben öltheti magára a szerelését. Nyilván járványhelyzetben megoldást jelentene, ha a Ferencvároshoz hasonlóan minden labdarúgó átöltözve érkezne az edzésre.

Az ötödik helyen álló Diósgyőri VTK vezetőedzője, Feczkó Tamás nem repes az örömtől az elhúzódó házi karantén miatt, ezzel együtt nem tartja jó ötletnek az edzések elkezdését.

„Felelőtlenség lenne a közös edzés – jelentette ki a diósgyőriek szakvezetője. – Játékosaink a bajnoki menetrendben is háromhetes időszakokban végzik az előirányzott edzéseket, és ez nem változott a járványhelyzetben sem. A megadott futómennyiséget, illetve futásfajtákat három hétre lebontva végzik el, emellett a konditermi erősítő feladatokat saját testsúlyos edzésekkel váltottuk fel. Természetesen nem ideális a helyzet, nem tartanám azonban biztonságosnak, ha összeeresztenénk a labdarúgókat.”

Egyelőre a Bp. Honvéd sem osztja a Ferencváros álláspontját, jóllehet a jövő héten változás várható e téren.

„A Budapest Honvéd játékosai a héten még nem edzenek együtt. Jövő héten dönt a klub arról, hogy a legszigorúbb egészségügyi előírások betartásával, orvosi kontroll mellett elkezdődhetnek-e a kiscsoportos edzések” – áll a hatodik helyen álló klub hivatalos, lapunknak eljuttatott közleményében.

A kispestiek a Bozsik-stadion átépítése miatt nem használhatják a Puskás Ferenc utcai létesítményt, a munkálatok megkezdésétől a bajnokság felfüggesztéséig a Magyar Futball Akadémia területén edzett a klub valamennyi csapata. A tervezett kiscsoportos edzések megkezdéséhez a Temesvári utcában lévő komplexum megfelelő helyszín, öt gyepes és két műfüves, egyaránt nagyméretű futballpálya áll rendelkezésre, míg a nyolcadik egy kisméretű műfüves, ám többfunkciós, technikai képzettség fejlesztésére alkalmas pálya.

Fontos lehet azonban, hogy valójában mit jelent az egészségügyi előírások betartása. Mert ha egy vagy két élvonalbeli klub elkezdi az edzéseket, záros határidőn belül a többi is követheti a példáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik