NB I: érdekes! Az MTK–Vasas mégis Dunaújvárosban lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 13:26
Vasárnap beszámoltunk róla, hogy a Vasas nem egyezik bele az MTK pályamódosítási kérelmébe, a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága mégis úgy döntött, nem Angyalföldön, hanem Dunaújvárosban rendezik meg a két csapat bajnokiját.

Mint ismeretes, az MTK a Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt a Vasas létesítményét, az Illovszky Rudolf Stadiont jelölte meg hazai pályájaként. Úgy tudjuk, hogy ettől a helyszíntől pályaválasztóként is csak abban az esetben lehet eltérni, ha a vendégcsapat is beleegyezik ebbe.

A 33. fordulóban a dobogós helyekért harcoló MTK a Vasast fogadja, a kék-fehérek az MLSZ versenybizottságától ismét kérték, hogy Dunaújvárosban rendezhessék a mérkőzést. Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója az NSO megkeresésére elmondta, nem támogatják ezt.

Az MLSZ versenybizottsága most mégis úgy döntött, Dunaújvárosban rendezik meg a mérkőzést.

Az egy évvel ezelőtti bajnokságban az MTK a kispesti Bozsik József Stadionban rendezte hazai mérkőzéseit, a Honvéd elleni „otthoni” meccsét azonban – hogy ne sérüljön a versenyegyenlőség – „elvitte” Felcsútra, a Pancho Arénába. Ebben a szezonban a Vasassal eddig kétszer találkozott, mind a kétszer a Fáy utcában mérkőzött meg vele. Amikor a Vasas volt a hazai együttes, akkor 1–0-ra, amikor az MTK volt a pályaválasztó, 2–1-re győztek a kék-fehérek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik