NB I: Doll szerint Lauth jó volt, Somáliát nem érti, miért nem esett el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.01. 22:34
A labdarúgó NB I 13. fordulójának utolsó szombati találkozóján a Ferencváros hazai pályán hatalmas ködben 0–0-s döntetlent játszott az MVM-Pakssal. A találkozót követő sajtótájékoztatón Csertői Aurél, a paksiak trénere elmondta, megérdemelték az egy pontot, míg Thomas Doll, az FTC vezetőedzője az átütőerő hiányáról beszélt.

„Nehéz futballozni a Fradi ellen – kezdte értékelését Csertői Aurél, az MVM-Paks vezetőedzője. – Agresszívan letámadott minket, nem tudtunk folyamatosan passzolni, a felíveléseket is nehezen tudtuk kontrollálni. Nem sikerült kontráznunk sem, csak az utolsó húsz percben. Kibrusztoltuk az egy pontot, de ezt mindenképpen megérdemeltük. Nem egy pontért jöttünk, gól nélküli döntetlenre játszani itt öngyilkosság. Ránk erőltették az akaratukat, de a pontszerzés mindenképpen pozitívuma a meccsnek."Csertői Aurél, az MVM-Paks vezetőedzője. – Agresszívan letámadott minket, nem tudtunk folyamatosan passzolni, a felíveléseket is nehezen tudtuk kontrollálni. Nem sikerült kontráznunk sem, csak az utolsó húsz percben. Kibrusztoltuk az egy pontot, de ezt mindenképpen megérdemeltük. Nem egy pontért jöttünk, gól nélküli döntetlenre játszani itt öngyilkosság. Ránk erőltették az akaratukat, de a pontszerzés mindenképpen pozitívuma a meccsnek."

„Hogy mit gondoltam Haraszti ziccerénél? Azt, hogy valaki biztos arrébb húzta a kaput a nézőtérről... Úgy tűnt, hogy bemegy, de sajnos nem. Nem vagyok elégedett a középpályásjátékunkkal, a párharcokat elvesztettük, mert erősebb játékosai voltak ott a Fradinak, mi pedig nem tudtuk kompenzálni ügyességgel és gyorsasággal az FTC játékosainak erejét."

„Három nehéz mérkőzés után jött el ez a találkozó. Nyolcvan-nyolcvanöt százalékban birtokoltuk a labdát, de ez nem számít, hiszen ezt a játékot gólra játsszák – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Sok lehetőségünk, helyzetünk volt, de nem volt bennünk átütőerő. A Haladás elleni meccs után a Paks ellen is elvesztettünk két pontot. Úgy tűnik, hiába gyakoroljuk sokat a helyzetkihasználást."

„Nagy lépést tehettünk volna ma, a harmadik helyet is elérhettük volna. A szabadrúgásokból sem tudtunk veszélyeztetni, hiába próbált öt helyett hat játékosunk is fejelni. Mindenki láthatta, hogy a fiúk akartak, de a szerencse hiányzott. Benjamin Lauth? Jól játszott ma. Amikor először ziccerbe került, nem át kell emelni a kapust, hanem el kell lőni mellette, ezt ő is tudja. A többi helyzetét sem tudta befejezni, de jól futballozott. Néhány szituációban túl kedvesek voltunk. Nézzék meg Somáliát, a világ minden pályáján büntetőt harcol ki ilyen helyzetben a támadó, ő pedig tovább akart menni. Az ilyen apróságok hozhatták volna meg nekünk a három pontot."

Doll: Úgy kell fellépnünk, hogy a bíró is mellénk álljon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik