NB I: Doll a nemzetközi kupabúcsúkhoz hasonlította a Diósgyőr elleni vereséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.03. 22:26
null
Böde Dániel (balra) és Dusan Brkovics vív fejpárbajt (Fotó: MTI)
A labdarúgó NB I 21. fordulójában az éllovas Ferencváros hiába szerezte meg a vezetést Böde Dániel révén már a 9. percben, a DVTK a második félidőben három perc leforgása alatt fordított, így 2–1-re megnyerte a Debrecenben rendezett mérkőzést. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők, Bódog Tamás és Thomas Doll.

Bódog Tamás szerint nagyon nehéz mérkőzésen van túl a Diósgyőr, de megérdemelt három pontot szerzett egy nagyon erős Ferencváros ellen.

„Fontos volt, hogy ne kerüljünk bele egy spirálba, ami alulra húzna minket, úgyhogy elégedettek lehetünk. Pakson is akartunk, csak nem tudtunk. Ott is mondtam, hogy elég rágósra sikerült, amit produkáltunk. Most viszont visszaadták a játékosok, amit gyakoroltunk. A hozzáállásuk szenzációs volt. Emellett a hét közben volt egy kupameccsünk, úgyhogy nem is tudtunk annyit a Ferencvárosból készülni. Csak azt kellett hozniuk a játékosoknak, amit tudnak, amiért dolgoztak másfél hónapig. Éppen ezt emeltük ki, hogy amiért kihajtották a belüket, ne tegyék tönkre egy hét alatt. Egy-két vereség nagyon tönkreteheti a munkát."

A Nemzeti Sport újságírója a szakembert a Ferencváros vezető góljáról is kérdezte, melyet Böde Dániel már a 9. percben megszerzett.

„Kívülről ilyenkor nehéz bármit is mondani. Tudtam, hogy mentálisan erős a csapatom. Szerencsétlen szituáció, amikor a kilencedik percben gólt kapsz úgy, hogy odaadod az ellenfélnek a labdát, hogy vágtasson a kapu felé. De hála istennek felálltunk belőle. Azért is volt bosszantó, mert talán akkor jött el először a Fradi a kapunkig. Addig úgy gondoltam, hogy nem játszunk rosszul, ám aztán sem vetette vissza a csapatot, úgyhogy büszke vagyok rájuk."

Lesz mihez erőt meríteni, hiszen a DVTK egy hét múlva a Videoton ellen lép pályára.

„Mindent el fogunk követni, hogy ne mi nyúljunk bele a bajnoki cím sorsába, úgyhogy kénytelenek leszünk a Vidit is megverni" – jelentette ki Bódog.

Thomas Doll azzal kezdte, hogy nagyon csalódott a Ferencváros játékosainak teljesítménye miatt.

„Mérges is vagyok, mert szeretnék fejlődést látni az olyan mérkőzések során, amikor az ellenfél nagyobb nyomást helyez ránk, agresszívebben futballozik, ahogy az nemzetközi szinten is szokás. Túl sok olyan játékos volt ma a pályán, aki elbújt. Nem emlékszem, hogy ezen a talajon a tizenhatos környékéről lett volna szabadrúgásunk. Mérges és csalódott vagyok, mert ugyanez a szituáció jött elő a Zeljeznicar vagy a Tirana ellen, amikor kiestünk. Mindig megismétlődik ez. Csalódott vagyok, hogy ezt a mérkőzést tíz perc után ennyire könnyelműen feladtuk és kiadtuk a kezünkből."

A Nemzeti Sport újságírója arról kérdezte a német szakembert, hogy szokatlan-e csapata számára az NB I-ben ez a „nemzetközi stílus”?

„Tudtuk, hogyan fog játszani a Diósgyőr. Más csapatok ellen is szoktak ilyenek lenni a meccsek. Az a probléma, hogy próbálunk mindenből kimaradni, ha valaki letámad minket. Nem veszünk részt a párharcokban, és így nem tudjuk uralni a mérkőzést. Nem volt egyetlenegy labdarúgónk sem, aki nyugalmat tudott volna vinni a játékba. Nagyon hektikus volt a találkozó. Nem volt egyszerű a játékosok számára, sok volt a véletlenszerű akció, a hosszú indítások, a védők sokszor nem érték el a labdát, mellé rúgtak, mert kemény volt a talaj, néhol csúszós, hiszen rajta volt a jég. Nem volt így szép mérkőzés. Azt hittem, a Debrecennek van pályafűtése, ám ezek szerint nem működött."

A tréner szerint az ilyen szituációkban lenne szükség valakire, aki rálép a labdára, osztogatja és akciókat szervez.

„De csak véletlenszerű akcióink voltak, nem szépen felépített támadások. Kell egy játékos, aki nyugodt és laza tud maradni, s átlátja a pályán a dolgokat. És egy ilyen mérkőzés után utazhatunk három órát haza. Sok munka vár még ránk..."

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ

DVTK–FERENCVÁROS 2–1 (Brkovics 56., Hasani 59., ill. Böde 9.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3652 néző. Vezette: Farkas Á.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik