NB I: bármikor kizárhatják a PMFC-t - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.08. 11:26
Megindulhat a felszámolás a Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen – írja a Figyelő gazdasági hetilap legújabb száma. Ha pedig egy kft. ellen elindul a felszámolási eljárás, akkor automatikusan elveszíti NB I-es indulási jogát. A baranyai klubnál egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben.



Nagyon úgy fest, hogy meg vannak számlálva a Pécs labdarúgócsapatának napjai a magyar élvonalban, a PMFC-t bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az NB I-ből – állítja a Figyelő.

A klubot működtető PMFC-Sport Kft. ellen ugyanis – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán – immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás. Az ezt elrendelő végzésben ráadásul a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot, hiszen ilyen esetben ezt írja elő a jogszabály.

Bár az eddigi fejleményekre még nem reagált az MLSZ, az eljárás lezárására már minden bizonnyal reagálni fog. A már megindított kényszertörlést ugyanis visszafordítani nem lehet, az mindenképpen a vállalkozás megszüntetésével zárul. Szinte biztosan úgy, hogy a cégbíróság jogerősen elrendeli a vállalat felszámolását – álltja a cikk.

A pecsiujsag.hu kereste a labdarúgócsapatot működtető cég illetékeseit, ám Matyi Dezső többségi tulajdonos, Győri János ügyvezető és Halász Gábor klubigazgató sem reagált. A PMFC-nél mindössze annyit közöltek, egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást, hamarosan közleményben reagálnak a hírre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik