NB I: az Újpest megegyezett Balázs Benjáminnal – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 15:46
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette Balázs Benjámint a cseh Teplicétől.

Balázs 2015 januárjában igazolt át a portugál Vitória Guimaraestól a cseh Teplicéhez, amelynek színeiben hat bajnokin lépett pályára. A nyáron új edző érkezett a csapathoz, és a felkészülési meccseken még kapott egy-egy félidőt Balázs, de az őszi szezonban már csak perceket töltött a pályán.

„Ekkor éreztem először, hogy érdemes lenne váltani, úgyhogy a legjobbkor jött az Újpest ajánlata, és szerencsére a két klub is gyorsan meg tudott egyezni” – mondta az ujpestfc.hu-nak a 25 éves játékos, akinek neve három évvel ezelőtt már felvetődött Újpesten, de akkor a Kaposvárral nem tudtak megegyezni a lilák.

„Akkor is szívesen jöttem volna, de úgy látszik, most jött el az ideje, hogy újpesti labdarúgó legyek. A közeg amúgy nem ismeretlen számomra, Balajcza Szabolcs kaposvári, Litauszki Róberttel, Kálnoki Kis Dáviddal és Balogh Balázzsal pedig az U21-es válogatottban szerepeltem együtt.”

Balázs tíz alkalommal szerepelt az U21-es válogatottban, és ezalatt két gólt szerzett.

„Remélem, Újpesten is szerzek gólokat, de egyelőre az a legfontosabb számomra, hogy stabil kezdőjátékos legyek. Szakmai kérdésekről még nem egyeztettem Vignjevics mesterrel, de gondolom, hamarosan ez is megtörténik. Az mindenesetre csak pozitívum lehet, hogy a középpálya bármelyik részén jól érzem magam, vagyis ott próbálom a legtöbbet kihozni magamból, ahol az edző számít rám.”

Balázs Benjámin hároméves szerződést kötött az Újpesttel, és a Ferencváros elleni mérkőzésen, a szeptember 12-i hétvégén léphet először pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik