NB I: az MLSZ súlyos büntetést szabott ki Thomas Dollra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.19. 14:53
null
Az MLSZ 2 millió forintra büntette Thomas Dollt, a Ferencváros vezetőedzőjét (Fotó: NS-archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága súlyos, 2 millió forintos pénzbüntetést szabott ki Thomas Dollra, a Ferencváros vezetőedzőjére.

 

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online információi: mint megírtuk, Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője ma a Magyar Labdarúgó-szövetségben járt.

Mint ismert, az MLSZ fegyelmi bizottsága az év elején beidézte Thomas Dollt néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt. A bizottság szerint az FTC német vezetőedzője a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni „bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák.”

Ezután az MLSZ fegyelmi bizottsága korábbi ülésén Thomas Doll és az FTC ügyvédje eljárásjogi kifogást támasztott az fb eljárásával szemben.

Az FTC és az edző jogi képviselője, dr. Fehér Zsolt azt mondta, kérték, hogy Thomas Doll számára biztosítsák az anyanyelv használatát az eljárásban, hogy valamennyi hivatalos iratot hiteles fordításban bocsássák rendelkezésére.

A fegyelmi bizottság a kérést mérlegelte, és későbbi időpontra halasztotta az érdemi tárgyalást. Eredetileg január 24-re, de mivel az FTC akkor már Spanyolországban edzőtáborozik, módosították ezt a dátumot. Emiatt jelenhetett meg ma Doll az MLSZ-ben.

A szövetség Fegyelmi Bizottsága 2 millió forintra büntette meg a trénert.

A FEB álláspontja szerint az eljárás alá vont sportszakember több alkalommal az elektronikus sajtóban, nagyobb nyilvánosság előtt megjelent nyilatkozatai alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassák. Ezért a FEB a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 34. § (1) bekezdés b) pontja és az FSZ 34. § (2) bekezdése, valamint az FSZ 10. § (4) bekezdés b) pontja alapján a sportszakembert, mint visszaesőt, 2.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – írja közleményében az MLSZ.

A szövetség idézte is a német vezetőedző büntetését előidéző nyilatkozatait.

„A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít... Mintha nem lehetnénk bajnokok... Nyolcadik vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam” – nyilatkozta Thomas Doll a novemberi Vasas–Ferencváros (2–2) bajnoki mérkőzést követően.

„Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre ellenünk folyik. A gárda le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – bárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket – és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság” – fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője a december 10-i Ferencváros–MTK (1–1) találkozó után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik