R. B. 2020.05.08 09:49

NB I: az MLSZ május 13-ig nem küld játékvezetőket az edzőmeccsekre

Egyelőre nem lehet hivatalos felkészülési mérkőzéseket rendezni. A Magyar Labdarúgó-szövetség meccsekre vonatkozó előírásai ugyanis ezekre is vonatkoznak, ráadásul a játékvezetők koronavírustesztje csak május 13-ra készül el – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kispestiek felkészülési programja még nem ismert (Fotó: Balogh Dávid)

 

„Megkaptuk a részletes egészségügyi protokollt – idézi a Magyar Nemzet Sallói Istvánt, a Zalaegerszegi TE sportigazgatóját. – Valamennyi játékosnak és stábtagnak kétszer negatív tesztet kell produkálnia koronavírusra. Ezenfelül a futballistáknak szívultrahang- és terheléses vizsgálaton is át kell esniük, csak ezután léphetnek pályára edzőmeccsen is. Ezért ezen a héten még nem kerülhet sor ilyen mérkőzésekre, a jövő héten azonban már muszáj lenne játszani.”

 
Így kezdte el a 12 NB I-es csapat a felkészülést – NS-körkép
Minden meccset élőben ad a tévé – rajt az FTC–DVSC-vel
Megvan a 26–31. forduló menetrendje – íme, a teljes program!

De csak szerda után! A Debrecen és a Kisvárda, úgy tűnt, jól áll a feltételek teljesítésével, hiszen a Loki a honlapján közzé is tette, hogy a két fél szombat délelőtt 11-től Kisvárdán megmérkőzik egymással. Csakhogy csütörtökön délelőtt jött a klubtól a cáfolat: nem lesz edzőmeccs, mert az MLSZ május 13-ig, azaz jövő szerdáig nem küld játékvezetőket az efféle mérkőzésekre, mert csak addigra készülnek el a bírók a koronavírustesztekkel.

A Magyar Nemzet azt írta, a Mezőkövesd a Vasassal játszott volna a hétvégén, ám mivel az angyalföldiek számára befejeződött az idény, a ZTE-re esett a kövesdiek választása. A két együttes Budapesten csapott volna össze. Kuttor Attila csapata jövő héten az MTK-val, majd a Ferencvárossal találkozna. A Mezőkövesd a Fradival és a Zalaegerszeggel sem játszik már a mostani bajnokságban.

Az NB I-ben éllovas Ferencváros és a negyedik helyen álló Puskás Akadémia felkészülési programja még nem ismert. A Mol Fehérvár FC-nél, a Paksnál, a Budapest Honvédnál, az Újpestnél és a Diósgyőri VTK-nál szervezés alatt vannak a felkészülési meccsek – írta a Magyar Nemzet.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.

2020.05.30 17:07:14

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

Orbán Viktor: Itt az ideje, hogy végre igazán jó labdarúgók kerüljenek ki a futballakadémiákról.