NB I: argentin középpályást igazolt a DVTK

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 11:41
null
Augusto Max a DVTK új igazolása (Fotó: dvtk.eu)
Augusto Max személyében argentin védekező középpályással kötött szerződést a DVTK. A 27 esztendős labdarúgó a görög élvonalból érkezett Diósgyőrbe. Hegedűs János, Gheorghe Grozav és Sztefan Drazsics után ő a negyedik nyári igazolás – számolt be a dvtk.eu.


Augusto Max
San Miguel de Tucumánban látta meg a napvilágot, a labdarúgás alapjait a híresNewell's Old Boys csapatánál tanulta, majd szülővárosában, az argentin másodosztályban szereplő Club Atlético San Martín együttesében kezdte profi karrierjét. Ezt követően a Club Atlético Mitre, majd a CD Juventud Unida együtteséhez szerződött, két szezont követően pedig a Quilmes Atlético Club játékosa lett. 2019-ben légiósnak állt, és Európába igazolt. A görög élvonalban szereplő Volosz labdarúgójaként minden sorozatot figyelembe véve összesen 28 tétmérkőzésen lépett pályára.

„Napok óta Miskolcon várta, hogy leteljen a sárga besorolású országokból érkezők számára kötelező karantén időszaka, és végre minden papírmunkát elvégezhessen, de most már hivatalosan is a DVTK labdarúgója, és együtt edzhet új társaival árulta el Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Mindenképpen szerettünk volna egy védekező középpályással erősíteni, hogy ezen a poszton is nőjön a csapaton belüli konkurenciaharc. Augusto egy dinamikus, agilis labdaszerző játékos, aki keresi a párharcokat, a pályán mutatott profilja és a személyiségjegyei megegyeznek azzal, amit kerestünk.”

A DVTK honlapja kiemeli, a játékos 2019-ben Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron. Egyetemi tanulmányait profi labdarúgó karrierje miatt jelenleg szünetelteti, ahogy fogalmazott: „A filozófia és az irodalom jelenleg csak hobbi, minden erőmmel a labdarúgásra és a DVTK sikerére koncentrálok”.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Sztefan Drazsics (szerb, Csangcsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként), Gheorghe Grozav (román, Kisvárda, szabadon igazolhatóként),Hegedűs János (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Augusto Max (argentin, Volosz – Görögország)
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Zsiga Máté
Kiszemeltek: Sztefan Jevtoszki (északmacedón, FK Rabotnicski – Észak-Macedónia)
Távozók: Boros Gábor (Eger), Dusan Brkovics (szerb, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Kisvárda), Óvári Zsolt (Pécsi MFC), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák), Ternován Patrik (Tiszakécske), Tóth Barnabás (tiszakécskei kölcsön után Dorog, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Géringer Tamás (kazincbarcikai kölcsön után Balatonfüred), Orosz Marcell (Debreceni EAC), Zsolnai Richárd (budafoki kölcsön után FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Egerszegi Tamás (Paksi FC)
Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik