nemzetisport.hu 2019.05.17 14:45 Frissítve: 2019.05.18 13:46

NB I: a Vidi külföldi kérők elől szerezheti meg a válogatott középpályást

Korábban a Nemzeti Sport Online írta meg elsőként, hogy a 15-szörös válogatott Kalmár Zsolt a nyáron minden bizonnyal távozik a szlovák élvonalban 2. helyen végző Dunaszerdahelytől. Több külföldi csapat is érdeklődött a középpályás iránt, de úgy tudjuk, jó esély van rá, hogy hazatér és Fehérváron folytatja a pályafutását.

Kalmár Zsolt két év után távozhat a DAC-tól (Fotó:archív)

 

Áprilisban arról írtunk, hogy Kalmár Zsoltot a török Trabzonspor figyeli és a klub scoutjai meg is nézték a DAC középpályását a horvátok elleni Eb-selejtezőn. Akkor a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás azt mondta, Törökországból és más országokból is vannak érdeklődések, megfelelő ajánlat esetén csapatot válthat, ebben a dunaszerdahelyi klub is partner.

Szlovákiából származó értesüléseink szerint Kalmár Zsolt iránt valóban több klub is érdeklődött, így például a lengyel Lech Poznan is, de jó esély van rá, hogy a Mol Vidinél folytatja (nyártól Mol Fehérvár). Marko Nikolics együttese ugyanis szeretne erősíteni a támadósorán, Ivan Petrjak szerződtetését pénteken be is jelentették, a következő érkező pedig akár Kalmár is lehet, a neve szerepel a kiszemeltek között. A megállapodást segítheti, hogy a fehérvári klub főtámogatója, a Mol a dunaszerdahelyi futballcsapatnak is a kiemelt szponzora, tehát van kapocs a két klub között.

A játékos menedzsere a mostani megkeresésünket azzal hárította el, hogy a jövőt érintő kérdés a szezon után lesz aktuális (két forduló még hátravan a szlovák bajnokságból, de a DAC biztosan a 2. helyen végez), a Vidi pedig nem kommentál átigazolási híreket.

Úgy tudjuk, a fehérváriak a Haladás 20 éves nigériai csatárát, Funsho Bamgboyét és az NB II-es Soroksár kapusát, Kovács Dánielt is szívesen látnák, elképzelhető, hogy nyártól ők is a Mol Fehérvárnál folytatják a pályafutásukat. 

2019.05.23 23:39:48

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem hallottam, hogy a szokatlanul erős kritikát bárki kikérte volna magának.

2019.05.23 21:46:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.05.22 22:28:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábort Dél-Amerikában elnevezték volna »El Locónak« és rajongtak volna érte. Jelenség volt káprázatos bravúrjaival, kockázatvállalásával és hibáival.”

2019.05.22 18:30:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Hihetetlen dolgok történtek velem Kispesten. A kupagyőzelemnél szebb búcsút nem tudok elképzelni.”

2019.05.22 21:43:16

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Eljött a pillanat, hogy a magyar játékosoknak futniuk kell a légiósok után.