R. B. 2020.07.02 19:09 Frissítve: 2020.07.03 13:02

NB I: a Serie A-ból figyelték a Fehérvárról távozó válogatottat

Exkluzív interjút készített a Mol Fehérvár FC-től kilenc év után távozó Viníciusszal az olasz calciomercato.it, amely szerint a közelmúltban néhány Serie A-s klub figyelte a magyar válogatott labdarúgót.

Vinícius kilenc év után távozott Fehérvárról (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Vinícius: A Fehérváron töltött minden egyes nap csodás volt

A 30 esztendős brazil származású, magyar válogatott védőnek lejárt a szerződése a székesfehérvári klubnál, amelyhez 2011-ben igazolt. A hétszeres válogatott futballista jelenleg szabadon igazolható.

Az átigazolási piacra szakosodott portál szerint Vinícius teljesítményét több olasz első osztályú klub nyomon követte a közelmúltban. Ennek kapcsán – többek között arról is – megkérdezték a védőt, játszana-e a Serie A-ban.

„Még nem volt időm, hogy a jövőmről gondolkodjak. Ezt rábízom a képviselőimre. Ők tudják, mit szeretnék, s e szerint dolgoznak. A Serie A kétségkívül a világ egyik legrangosabb bajnoksága. Személy szerint nekem is az egyik kedvencem. Rendszeresen szoktam tanulmányozni a védők játékát. Tetszik a Juventus és az Inter, illetve a Napoli és a Roma védelme is irigylésreméltó. Nagy rajongója vagyok Giorgio Chiellininek. Számomra példakép, játékosként és emberként egyaránt” – nyilatkozta Vinícius, aki elárulta, két nagy álma van: az egyik, hogy pályára lépjen a Bajnokok Ligája főtábláján, a másik pedig, hogy a magyar válogatottal részt vegyen az Európa-bajnokságon.

2020.08.03 19:57:22

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A pénzen kívül más vonzerő nem nagyon van, hol van már az az idő, amikor például a szegediek egyetemi tanulmányokkal csábíthattak magukhoz játékosokat. Volt is perpatvar, de a szabályok szerint az egyetemista ott futballozhatott, ahol tanult.

2020.08.03 00:21:27

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindmáig kizárólag magyar nemzetiségű játékosok alkotják a keretet.”

2020.08.02 22:16:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ők legalább csak magyarokat játszatnak.

2020.08.02 22:15:32

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben kilencnél magyar a vezetőedző. Sokszor hivatkozunk arra, hogy a honi futballnak a hagyományaiból kell építkeznie, nos, íme, itt a lehetőség.