NB I: „A Puskás Akadémia káprázatos hely” – aláírt a cseh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 11:02
null
David Vanecek és Tóth Balázs klubigazgató (Fotó: pfla.hu)
Már beszámoltunk róla, hogy a korábbi cseh utánpótlás-válogatott David Vanecek a Puskás Akadémiában folytatja a pályafutását – szerdán a felcsúti labdarúgóklub hivatalosan is bejelentette: a középcsatár két évre aláírt.

 

„Először a klubvezetőség keresett meg, majd a vezetőedzőnk is, aki elmondta: szeretné, ha csatlakoznék hozzá a Puskás Akadémiánál – idézi a klubhonlap a legutóbb a skót Heartsban futballozó David Vaneceket. – Bár sosem voltam a játékosa, Hornyák Zsoltot a cseh bajnokságból jól ismerem, tavaly augusztusban két gólt szereztem a Liberec elleni találkozón. Nagyszerű volt az első itteni napom, jó a hangulat az öltözőben, és a Puskás Akadémia káprázatos hely. A magyar ligát nem igazán ismerem, de alig várom, hogy elkezdődjön a szezon – azért jöttem a klubhoz, hogy segítségemmel a lehető legjobb eredményt érjük el a bajnokságban. Ami a magammal szembeni elvárásokat illeti, konkrét gólszámmal nem szolgálhatok, de csatárként nyilván szeretnék minél többször betalálni.”

A 28 éves támadó a Viktoria Plzen nevelése, skóciai kitérője előtt három évig, 2016 januárjától 2019 januárjáig az FK Teplicét erősítette, melynek színeiben 80 találkozón 26-szor talált az ellenfelek kapujába. Vanecek eddigi 200 felnőtt tétmeccsén 58 gólt szerzett, a cseh első osztályban összesen 28-szor, a második vonalban 27-szer, a kupában 3-szor volt eredményes – összegez a pfla.hu.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: David Vanecek (cseh, Hearts – Skócia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Csákvár), Ezekiel Henty (?, nigériai, NK Osijek – Horvátország), Madarász Márk (?, ETO FC Győr), Molnár Gábor (?, Mezőkövesd), Antonio Perosevic (horvát, el-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Prosser Dániel (?, DVTK)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Fülöp Lóránd (romániai, FC Botosani – Románia)
Távozók: Szécsi Márk (DVSC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Benedik Mioc (?, horvát, NK Osijek – Horvátország), Sós Bence (?, Fehérvár), Tóth Balázs (Csákvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Rus Adrian (romániai, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia, érdeklődik iránta: Fehérvár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik