K. Zs. 2020.01.13 09:20 Frissítve: 2020.01.14 21:02

NB I: a Mol Fehérvárban folytatja a Bűvész – hivatalos

Az FC Viitorul és klubunk megállapodása alapján Székesfehérváron folytatja pályafutását Lyes Houri – adta hírül hétfő reggel hivatalos honlapján a labdarúgó NB I második helyén telelő Mol Fehérvár FC, megerősítve korábbi, Romániából származó értesüléseinket.

Lyes Houri Székesfehérváron folytatja pályafutását (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

„Nagyon izgatott és egyben boldog is vagyok, hogy csatlakozhattam a Vidi keretéhez. Alig várom, hogy hétfőn részt vehessek az első edzésen és megismerkedjek a csapattársaimmal. Egyértelmű, határozott célokkal érkeztem a Vidibe: bajnokságot és kupát szeretnék nyerni, és idén nyáron a nemzetközi színtéren is maradandót kívánok alkotni a Vidivel” – idézi a Bűvész becenévre hallgató Lyes Hourit a klub honlapja, a molfehervar.hu.

Lyes Houri hosszú távú szerződést kötött a klubbal, a pályán a 96-os számú mezt viseli majd. A román Gazeta Sporturilor értesülése szerint a fehérváriak 600 ezer eurót fizetnek a Viitorulnak a játékosért.

Az 1996-os születésű, a francia U-válogatottakban többek között Lucas Hernándezzel, Kingsley Comannal, Moussa Dembélével és Abdou Diallóval is együtt futballozó középpályás 21 éves koráig hazájában, Franciaországban játszott (Valenciennes, Bastia, Belfort), 2017-ben a holland Rodába igazolt, a román élvonalbeli Viitorul 2018 nyarán szerződtette.

Konstancában az elmúlt másfél évben 41 román bajnokin lépett pályára, ezeken 4 gólt és 4 gólpasszt könyvelt el, Román Kupát és Román Szuperkupát nyert.

„Több mint fél éve figyeljük Hourit, kollégáimmal többször is megtekintettük bajnoki mérkőzéseken – fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató. – Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy bennünket választott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adva van ahhoz, hogy még tovább fejlődjön.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Lyes Houri (francia-marokkói, FC Viitorul Constanta – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok, szabadon igazolható)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anel Hadzic (bosnyák, Bp. Honvéd), Danilo Pantics (szerb, a Chelsea-től szerepel kölcsönben) 

2020.10.25 13:09:44

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A hazaiak rossz sorozata véget ért, a felcsútiak egymás után harmadszor vesztettek.

2020.10.25 12:58:43

Labdarúgó NB I NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Mezőkövesd a legutóbbi tíz hazai bajnoki mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni.

2020.10.25 12:49:36

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hamar vezetést szerzett odahaza a Zalaegerszeg, a bátran futballozó vendégek azonban három góllal válaszoltak.

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.