NB I: „A magyar játékosok ára perverz módon az egekbe szökött”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 11:15
null
Bódog Tamás nem akar megválni Ugrai Rolandtól (Fotó: AFP)
Bódog Tamás, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzője a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt a klub átigazolási politikájáról, valamint a téli transzferek nehézségeiről.

„Megmondom őszintén, Magyarországon a magyar játékosok ára olyan perverz módon az egekbe szökött, hogy az brutális – mondta Bódog Tamás a Digi Sport Reggeli startban. – Nevetségesen hangzik, de egyszerűbb egy külföldi játékost szerződtetni, mint egy fiatal magyar tehetséget, akit nehéz arról is meggyőzni, hogy egy olyan csapathoz tud kerülni, ahol töretlen lehet a fejlődése, és meg tud tanulni egy olyan stílust, ami alapján egy még jobb klubhoz kerülhet. Sajnos ez így van. A külföldieket olcsóbban meg lehet szerezni, mint a magyarokat."

„Tény, hogy azok a magyar játékosok, akiknek magasan van az áruk, nincsenek olyan szinten, hogy ilyen áruk legyen – folytatta a DVTK szakvezetője. – Sok játékosnak hozzáállásbeli hiányossága van, persze nem mindenkinek. Hamar jóllakottak lesznek, nincs bennük belső tűz, hogy jó futballistákká váljanak."

Bódog a fiatalszabállyal kapcsolatban elmondta: hatalmas bevételt jelent a kisebb kluboknak, amivel a DVTK is kalkulál. A csapat kulcsemberével, Ugrai Rolanddal kapcsolatban pedig az alábbiakat mondta: „Ha véletlenül idejön a Bayern München, akkor állunk elébe, de nem akarunk megválni tőle."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik