NB I: A ketrecből tilos kimenni, mint az állatkertben - Horváth F.

Vágólapra másolva!
2013.10.04. 21:39
A labdarúgó NB I 10. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén a DVSC-Teva 2–2-es döntetlent játszott az MVM Paks ellen. A hazaiak vezetőedzője, Kondás Elemér szerint bár rengeteg helyzetük volt, ma ennyi volt benne, míg a vendégek szakvezetője, Horváth Ferenc szerint csapata hadrendje jól működött, volt potenciál a játékukban.

„Az ellenfelünk kontrára játszott, ennek ellenére rengeteg helyzetünk volt, büntetőt is hibáztunk, sajnos ma ennyit tudtunk kihozni ebből a mérkőzésből. Úgy érzem, mindenképpen megérdemeltük volna a győzelmet, ott voltak az óriási helyzeteink, ám sajnos ezek ma nem mentek be. Egy szöglet után egyenlített ki az ellenfelünk, itt ki voltak osztva az emberek, ám valaki lemaradt. Akkor ott volt a kihagyott tizenegyesünk, aztán összeszedtünk mi is egyet, ezek mind fordulópontok voltak. A srácok ezek után mindent megtettek, de csak az egyenlítés sikerült" – nyilatkozta a DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér a Sport Televíziónak.Kondás Elemér a Sport Televíziónak.

„Muszáj volt ezt a megoldást választanom, ugyanis ilyen kiélezett helyzetnél ez volt a legbiztosabb megoldás, ha megbököm a kapust, ugyanis ilyenkor mindig elmennek az egyik oldalra, nem sok kapus marad állva. Jó százalékba használtuk ki a helyzeteinket, és úgy érzem, az egy pontra mindenképp rászolgáltunk, de kis szerencsével egy bravúrt is összehozhattunk volna, megyünk tovább" – beszélt a mérkőzésről a két gólt szerző paksi támadó, Simon Attila.

„Az történt, hogy adtak egy olyan tizenegyest, ami szerintem nem volt jogos, én pedig csak megkérdeztem, hogy mi volt ez, semmi csúnyát nem mondtam, de sajnos a ketrecből nem szabad kimenni, ez úgy látszik olyan, mint egy állatkert. Ez egy nagyon érdekes játék, ami, mi játszottunk, természetesen nem én találtam ki, nálam sokkal okosabb edzők, például a Juventus és a régi Barcelona játszott hasonló játékot. Bár természetesen nem szeretném a csapatomat összehasonlítani ezekkel a csapatokkal, csak magát a rendszert szerettem volna érzékeltetni, ami szerintem jól működött, még ha volt helyzete az ellenfélnek. Azt gondolom, nekünk is voltak lehetőségeink, kapufát is rúgtunk, láttam potenciált a játékunkba, de ennek az az alapja, hogy a srácok úgy álljanak a mérkőzéshez, ahogy ma tették ezt" – értékelte a mérkőzést a Paks vezetőedzője, Horváth Ferenc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik