NB I: a HLSZ-nél Böde és Gera a legjobb, dominált az FTC

Vágólapra másolva!
2016.05.21. 12:07
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) ebben az évben is megszavaztatta a profi labdarúgókat a 2015–2016-os bajnoki szezon legjobbjairól. A mezőnyjátékosok között a Ferencváros két magyar válogatott futballistája, Böde Dániel és Gera Zoltán végzett az élen.

A jelöltek névsoráról előzetesen egy szaktekintélyekből álló grémium döntött, majd a játékosok hét kategóriában öt-öt futballista közül választhatták ki az általuk legjobbnak vélt jelöltet.

A kapusok versenyében Király Gábor, az edzőknél Thomas Doll, míg a légiósoknál a lengyel bajnokság gólkirály, a Legia Warszawát erősítő Nikolics Nemanja diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy az U21-esek között Kleinheisler László végzett a második helyen, aki az elmúlt szezonban egyetlen meccsen sem lépett pályára az NB I-ben – a válogatottban viszont többször is kiemelkedő teljesítménnyel vétette észre magát.

A HLSZ díjátadó gáláját a pénteki Magyarország–Elefántcsontpart (0–0) felkészülési válogatott mérkőzés után tartották meg, a dobogós helyezetteknek díszes serlegeket és ajándéktárgyakat adtak át – írja a hlsz.hu.

A 2015–2016-OS SZEZON LEGJOBBJAI A HLSZ SZAVAZÁSÁN
A legjobb kapus:
1. Király Gábor (Haladás), 2. Dibusz Dénes (Ferencváros), 3. Balajcza Szabolcs (Újpest) és Hegedüs Lajos (MTK)
A legjobb mezőnyjátékos: 1. Böde Dániel (Ferencváros) és Gera Zoltán (Ferencváros), 2. Balogh Balázs (Újpest), 3. Fiola Attila (Puskás Akadémia)
A legjobb 21 éven aluli játékos: 1. Nagy Ádám (Ferencváros), 2. Kleinheisler László (Videoton), 3. Balogh Norbert (DVSC)
A legjobb edző: 1. Thomas Doll (Ferencváros), 2. Csertői Aurél (Paks), 3. Nebojsa Vignjevics (Újpest)
A legjobb játékvezető: 1. Kassai Viktor, 2. Solymosi Péter, 3. Bognár Tamás és Vad II István
A legjobb külföldön futballozó játékos: 1. Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 2. Németh Krisztián (al-Garafa), 3. Kádár Tamás (Lech Poznan)
A legjobb NB II-es játékos: 1. Simon András (Gyirmót), 2. Erős Gábor (Kisvárda), 3. Daru Bence (ZTE)
A gólkirály: Böde Dániel (17 gól)
A szezon álomcsapata: Király Gábor (Haladás) – Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Videoton), Cristian Ramírez (Ferencváros) – Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Balogh Balázs (Újpest) – Lencse László (Puskás Akadémia/Újpest), Böde Dániel (Ferencváros), Torghelle Sándor (MTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik