nemzetisport.hu 2019.05.14 16:28 Frissítve: 2019.05.14 17:48

NB I: a DVTK-nak megítélt büntető kapcsán a Honvéd az MLSZ-hez fordul

A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a múlt hétvégi bajnoki mérkőzésén a DVTK javára megítélt tizenegyes miatt levélben a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) fordul. A kispesti klubnál úgy vélik, a diósgyőriek jogtalan büntetőt kaptak, s bár tisztában vannak vele, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, arra kérik a sportági szövetséget, vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket. A Honvéd közleményét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

A Honvéd nem akar beletörődni a büntetőbe (Fotó: Meder István)

„Nagy vihart kavart a szombati Budapest Honvéd–DVTK (4–4) mérkőzés 49. percében megítélt büntető, hiszen Vernes Richárd elvégezte a szabadrúgást, majd közben sípszó harsant, ezért játékosunk, Danilo két kézzel megfogta a labdát, abban a hitben, hogy újra el kell végezni a szabadrúgást.

Berke Balázs játékvezető azonban általános megdöbbenésünkre tizenegyest ítélt, noha véleményünk szerint a sípszó minimum félreérthetővé tette a szituációt, s mivel a rúgást követően hangzott el, a szabadrúgás elvégzésének jogszerűsége is kérdéses. Ha pedig a szabadrúgás nem volt szabályos, akkor a tizenegyest sem lehetett volna megítélni.

A Honvéd vezetősége megvizsgálta a különböző lehetőségeket, s azzal a klubvezetés is tisztában van, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, ennek ellenére levélben fordultunk Dr. Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökéhez, amelyben azt kérjük, hogy vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket, továbbá hogy miként lehetne utólagosan kezelni ezeket a helyzeteket.

A történtek azért is fájdalmasak számunkra, mert az előző szezon végén is volt egy kétes ítélet, amely befolyásolta a bronzérem sorsát, és a mostani szituáció is hatással lehet a dobogós helyezésre, illetve a kiesésre is.

Klubunk kéri a szövetséget, hogy vizsgálja meg, a jövőben hogyan lehetne a hasonló helyzeteket orvosolni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy ne forduljanak elő hasonló szituációk” – olvasható a honvedfc.hu-n.

Mint ismert, a találkozó második félidejének elején, egygólos Honvéd-vezetésnél az idény egyik legfurcsább jelenete játszódott le: Vernes Richárd szabadrúgása után felharsant egy síp, Danilo pedig két kézzel megfogta a labdát a tizenhatoson belül – Berke Balázs emiatt tizenegyest ítélt, amelyet Vernes gólra is váltott. „11-eshez jut a DVTK, de hogy hogyan, azt ne kérdezzék” – kommentálta az M4 Sport riportere a jelenetet, amivel mindent el is mondott az esetről…

A szezon egyik legfurcsább jelenete is kellett ahhoz, hogy a DVTK életben tartsa bennmaradási reményeit az utolsó forduló előtt: Danilót, a Honvéd csatárát egy sípszó zavarta össze, tegyük hozzá, még ebben az esetben is nehezen védhető, hogy kézzel fogta meg a labdát a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Diósgyőr és egyenlített 2-2-re, majd fordított is, a meccs végül 4-4-es döntetlennel ért véget. #dvtk #diosgyor #honved #kispest #nbi #magyarfoci #m4sport

2,183 Likes, 32 Comments - M4Sport (@m4sportofficial) on Instagram: "A szezon egyik legfurcsább jelenete is kellett ahhoz, hogy a DVTK életben tartsa bennmaradási..."„Ha elmondanám a történtekről a véleményem, akkor örökre eltiltanának, én pedig ezt nem szeretném. Érthetetlen játékvezetői döntés, ami nagyban befolyásolta az összecsapás kimenetelét” – mondta a mérkőzés után Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.