NB I: a diósgyőri edzőt meglepte a Fradi defenzív hazai taktikája

Vágólapra másolva!
2011.07.25. 23:39
Benczés Miklós, a labdarúgó NB I hét végi fordulójában az Üllői úton 1–1-es döntetlent kiharcoló Diósgyőri VTK vezetőedzője azt gondolta, a Ferencváros vehemensebben támad majd – legalábbis ez derül ki a trénernek a DVTK honlapján hétfőn megjelent interjújából.

„A támadójátékunk nem volt olyan hatékony, mint a múlt héten a Zalaegerszeg ellen, aminek több összetevője is volt – idézi a dvtk.eu a szakembert. – Egyrészt a Ferencváros védelme nagyobb játékerőt képviselt, és őszintén szólva, az is meglepett, hogy a Ferencváros mennyire defenzív taktikát választott az Üllői úton."

Benczés Miklós elmondta: kulcstényező volt George Menougong és l'Imam Seydi mezőnymunkája, elsősorban nekik köszönhető, hogy a játék képén – legalábbis a második kiállításig – nem látszott a DVTK létszámhátránya.

„Amikor nálunk volt a labda, George fellépett a középpályáról, és két ékkel rohamoztunk, amikor az ellenfélnél, akkor pedig Seydi elől egyedül „kergette" a labdát, George pedig hátrébb húzódott. Ez mindkét támadóból sok energiát vett ki, ezért kellett helyettük friss erőt pályára küldeni" – elemzett az edző, aki az egész csapatával elégedett volt, de Ivan Rados és José Luque teljesítményét külön is kiemelte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik