nemzetisport.hu 2016.08.15 17:30 Frissítve: 2016.08.16 01:18

NB I: a Chelsea és az Ajax is vinné a Honvéd tehetségét

Schön Szabolcs az elmúlt hetekben az angol Chelsea-nél vett részt próbajátékon – számolt be róla honlapján a labdarúgó klubja, a Budapest Honvéd. A honvedfc.hu-n megjelent írás szerint a fiatal játékos története teljesen álomszerű, Schön sosem menedzserek segítségével került látóképbe, hanem a tehetsége, a nyújtott teljesítménye alapján került fókuszba a nagy csapatoknál.

 

Schön Szabolcs szép jövő előtt áll, ám nehéz
választás következik a számára (Fotó: honvedfc.hu)

Schön állandó tagja a magyar korosztályos válogatottnak, ráadásul 16 éves kora ellenére az előző évben nagyrészt az U17-es csapatban szerepelt, de arra is volt példa, hogy edzőmérkőzésen az U19-es csapatot erősítette. Nyáron ráadásul a Budapest Honvéd első csapatában is bemutatkozott, a Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen. Az U16-os bajnokság végeztével Japánba utazott a válogatottal, amely három mérkőzést játszott ott. A nyáron részt vett a Telki-kupán is a válogatottal, és elhódította a gólkirályi címet.

Schön Szabolcsot a Chelsea legendája, Tommy Langley fedezte fel egy válogatott mérkőzésen. Tommy Langley azonnal felkereste a Magyar Futball Akadémiát, és azóta folyamatosan figyelte Schön útját. A legutóbbi Puskás-Suzuki-kupára egész stáb látogatott ki, és elemezték a fiatal támadó mozgását, hatékonyságát a támadásépítésben és -befejezésben, figyelték, miként képes labdát szerezni, hogyan támad vissza labdavesztés esetén, mennyire tud egy az egy ellen játszani, milyen gyorsan képes dönteni, futni, milyen a játékintelligenciája. Kevés olyan játékos volt eddig a magyar futballtörténelemben, akire ily módon figyelt volna fel a Chelsea – adott tájékoztatást Herczeg Vince, a Magyar Futball Akadémia igazgatója.

Schön a nyarat sok edzéssel, sok mérkőzéssel és kevés pihenővel töltötte, augusztus 6-án utazott Angliába, hogy a nagy múltú klubnál vegyen részt próbajátékon, ahonnan augusztus 16-án tér vissza Magyarországra, annak ellenére, hogy az angolok megkérték, maradjon még egy hétig. Schön a pihenő mellett döntött, mert fontos volt számára, hogy jól szerepeljen jövő héten az U16-os válogatott Wales elleni mérkőzésein. Inkább ezután megy ki újra pár napra Londonba.

A fiatal játékos augusztus 13-án a Fulham ellen edzőmérkőzést is játszott, jobb és bal oldali támadóként tesztelték, mind a két félidőben voltak remek megmozdulásai. Jim Fraser tárgyalásokba kezdett Tommy Langleyvel és magyarországi partnerével, Soós Kálmánnal Schön profi pályafutásáról.

A 16 éves támadó nehéz döntés előtt áll, hiszen nemcsak a Chelsea várja vissza, hanem – ahogy korábban holland sajtóhírek alapján beszámoltunk róla – konkrét ajánlattal kopogtat az ajtaján az Ajax is, amelynél korábban szintén megfelelt, amikor a Magyar Futball Akadémia holland szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck vitte ki Szabolcsot. Hogy még nehezebb legyen a döntés, természetesen Marco Rossi is perspektívát lát az akadémia fiatal támadójában, aki talán nem is olyan sokára bemutatkozhatna a Honvéd első csapatában NB I-es bajnoki mérkőzésen. Schönnek szeptemberben kell meghoznia a végleges döntést.

Schön Szabolcs korosztályából Horváth Csanád korábban a portugál Guimaraeshez igazolt, míg Szerető Krisztofer az angol Stoke Cityhez.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 23:07:15

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. Lefordítva futballra a kézilabdás erődemonstrációt, a Videoton kezdőjében Lazovics és a két Scsepovics mellett Huszti és Juhász maradhatna, mellettük pedig Ter Stegen állhatna a kapuban, a mezőnyben pedig Dani Alves, Piqué, Marcelo, Rakitic és Kroos kaphatna szerepet.

2018.03.19 14:38:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bödének ismét megvan a 11 gólja! A DVSC gyengébb formában van, mint a szezon elején.

2018.03.19 10:10:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Visszatért a támadó, akit 2005. május 26-án látott legutóbb az NB I • A Fraditól távozott, a forduló játékosa lett.

2018.03.18 23:12:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi szombati játéka több volt jól fizetett zsoldosok sikeresen megvívott harcánál.

2018.03.18 11:21:18

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Herczeg András: Megkérek mindenkit, ne írja le a Debrecent – a Kövesd felborította a futballvilág rendjét.