nemzetisport.hu 2016.08.15 17:30 Frissítve: 2016.08.16 01:18

NB I: a Chelsea és az Ajax is vinné a Honvéd tehetségét

Schön Szabolcs az elmúlt hetekben az angol Chelsea-nél vett részt próbajátékon – számolt be róla honlapján a labdarúgó klubja, a Budapest Honvéd. A honvedfc.hu-n megjelent írás szerint a fiatal játékos története teljesen álomszerű, Schön sosem menedzserek segítségével került látóképbe, hanem a tehetsége, a nyújtott teljesítménye alapján került fókuszba a nagy csapatoknál.

 

Schön Szabolcs szép jövő előtt áll, ám nehéz
választás következik a számára (Fotó: honvedfc.hu)

Schön állandó tagja a magyar korosztályos válogatottnak, ráadásul 16 éves kora ellenére az előző évben nagyrészt az U17-es csapatban szerepelt, de arra is volt példa, hogy edzőmérkőzésen az U19-es csapatot erősítette. Nyáron ráadásul a Budapest Honvéd első csapatában is bemutatkozott, a Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen. Az U16-os bajnokság végeztével Japánba utazott a válogatottal, amely három mérkőzést játszott ott. A nyáron részt vett a Telki-kupán is a válogatottal, és elhódította a gólkirályi címet.

Schön Szabolcsot a Chelsea legendája, Tommy Langley fedezte fel egy válogatott mérkőzésen. Tommy Langley azonnal felkereste a Magyar Futball Akadémiát, és azóta folyamatosan figyelte Schön útját. A legutóbbi Puskás-Suzuki-kupára egész stáb látogatott ki, és elemezték a fiatal támadó mozgását, hatékonyságát a támadásépítésben és -befejezésben, figyelték, miként képes labdát szerezni, hogyan támad vissza labdavesztés esetén, mennyire tud egy az egy ellen játszani, milyen gyorsan képes dönteni, futni, milyen a játékintelligenciája. Kevés olyan játékos volt eddig a magyar futballtörténelemben, akire ily módon figyelt volna fel a Chelsea – adott tájékoztatást Herczeg Vince, a Magyar Futball Akadémia igazgatója.

Schön a nyarat sok edzéssel, sok mérkőzéssel és kevés pihenővel töltötte, augusztus 6-án utazott Angliába, hogy a nagy múltú klubnál vegyen részt próbajátékon, ahonnan augusztus 16-án tér vissza Magyarországra, annak ellenére, hogy az angolok megkérték, maradjon még egy hétig. Schön a pihenő mellett döntött, mert fontos volt számára, hogy jól szerepeljen jövő héten az U16-os válogatott Wales elleni mérkőzésein. Inkább ezután megy ki újra pár napra Londonba.

A fiatal játékos augusztus 13-án a Fulham ellen edzőmérkőzést is játszott, jobb és bal oldali támadóként tesztelték, mind a két félidőben voltak remek megmozdulásai. Jim Fraser tárgyalásokba kezdett Tommy Langleyvel és magyarországi partnerével, Soós Kálmánnal Schön profi pályafutásáról.

A 16 éves támadó nehéz döntés előtt áll, hiszen nemcsak a Chelsea várja vissza, hanem – ahogy korábban holland sajtóhírek alapján beszámoltunk róla – konkrét ajánlattal kopogtat az ajtaján az Ajax is, amelynél korábban szintén megfelelt, amikor a Magyar Futball Akadémia holland szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck vitte ki Szabolcsot. Hogy még nehezebb legyen a döntés, természetesen Marco Rossi is perspektívát lát az akadémia fiatal támadójában, aki talán nem is olyan sokára bemutatkozhatna a Honvéd első csapatában NB I-es bajnoki mérkőzésen. Schönnek szeptemberben kell meghoznia a végleges döntést.

Schön Szabolcs korosztályából Horváth Csanád korábban a portugál Guimaraeshez igazolt, míg Szerető Krisztofer az angol Stoke Cityhez.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.18 18:33:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aki eddig tíz meccsre ment ki egy évben, ezentúl menjen ki tizenkettőre!

2017.10.17 17:26:48

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

Újrajátszották a világítás meghibásodása miatt félbeszakadt összecsapást.

2017.10.16 15:08:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben sosem történt még olyan, mint a DVTK–Vasas meccsen. Horváth és Pintér ismét „meglopta” volt csapatát.

2017.10.15 23:06:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Akkor viszont mihez kellene viszonyítani?

2017.10.15 12:11:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Horváth: A sorozatos vereségek után gondolkoztunk, hogy esetleg feláldozunk egy bárányt.