HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.06.07 15:10 Frissítve: 2015.03.13 02:46

NB I: 2014-ben lesz stadion Debrecenben és az Üllői úton

Varga Mihály csomagja nem vesz el pénzt a stadionépítésektől, 2014 tavaszán lesz debreceni stadion, 2014 őszére pedig elkészül a Ferencváros új otthona. A Sport Tv Sportgazdaság című műsorában beszélt ezekről Fürjes Balázs, Kósa Lajos és Tarsoly Csaba.

HIRDETÉS

Három, a magyar stadionépítésekkel kapcsolatban érintett szakember beszélt a beruházásokról a Sport Tv Sportgazdaság című műsorában: Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Fürjes Balázs, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonosa. A beszélgetés során felvetődött a kérdés, vajon a május 10-én bejelentett Varga-csomag hatására csúsznak-e a beruházások Debrecenben és az Üllői úton. 

„A magyar kormány helyzetértékelése szerint mindenfajta külön intézkedés nélkül a magyar költségvetés hiánya az EU által megkövetelt 3 százalék alatt marad, nem kell hozzá semmilyen kiigazítás. Az EU azt mondta, hogy szerinte nem, és ezért kér intézkedéseket a magyar kormánytól. Varga Mihály azt mondta, hogy az EU megnyugtatására előkészítünk különböző, a kiadások csökkentésére vonatkozó terveket, ezt az EU jóváhagyta, de ezeket csak akkor kell megvalósítanunk, ha az EU-nak lenne igaza" – oszlatta el a kételyeket Kósa Lajos a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban. A polgármester biztos abban, hogy jövőre új stadion lesz a debreceni Nagyerdőben. „Szerintem nincs igaza az EU-nak és az azóta eltelt időszak is bennünket igazol. Innentől kezdve ezt a kérdést fel sem kell tennünk, mert ha nekünk lesz igazunk, akkor a stadionépítés semmilyen módon nincs veszélyben" – mondta.

Fürjes Balázs is megerősítette Kósa Lajost. „A debreceni stadion 2014 tavaszán, a Ferencváros stadionja pedig, ahogyan elterveztük, 2014 őszén fel fog épülni" – árulta el, majd hozzátette, a Fradi-pályánál már gőzerővel, a tervek szerint zajlik a munka. A kormánybiztos emellett az Üllői úton épülő létesítmény esetében egy új bevételi forrásról is beszélt. „A Fradi-stadionnál, a fővárosban való előnyös elhelyezkedése miatt el tudunk adni nyílt pályázaton egy nagyon különleges telket, amely 30 ezer négyzetméter, és az építkezés költségeinek nagy részét fedezni tudja" – tudtuk meg Fürjestől a Sportgazdaságban.

Tarsoly Csaba a 2012–2013-as szezon bajnokcsapata, a Győri ETO tulajdonosa. 2001 óta áll a klub élén. Érdekesség, hogy a hazánkban unikumnak számító létesítményben nincs állami támogatás, ennek ellenére nemzetközileg is versenyképes az aréna. „A győri stadion minden UEFA-paraméternek megfelel, egyetlen kivétellel, nemzetközi kupadöntő helyszíne csak olyan stadion lehet, amely 30 ezernél több nézőt fogad be" – mondta el Tarsoly, amiből az következik, hogy hazai pályán fogadhatják az ellenfeleket, ha feljutnak a BL vagy az El főtáblájára.

A Sportgazdaság a közel egyórás teljes beszélgetéssel péntek este 21 órától lesz látható a Sport1-en.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.18 18:07:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Rendhagyó jelenetek vezették fel a Mol Vidi–Ferencváros rangadót.

2018.12.18 15:01:57

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

„Busai Attilának, Lipták Zoltánnak és a csapatnak is jobb, ha külön folytatjuk a munkát.”

2018.12.18 00:05:03

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen szituációknak – nem először írjuk le – az a rákfenéje, hogy megoszlik a felelősség

2018.12.17 17:12:20

Labdarúgó NB I P. K.

A kilenc rangsor közül csak egy van, amelyben nem a Haladás az utolsó.

2018.12.17 00:38:58

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó meccs van, akkor arra kimegy az ember.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS