Nagy változások a Honvéd akadémiáján – távozó vezetők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 15:27
null
Jasper de Muijnck<strong> </strong>2014 óta irányította az akadémiát (Fotó: Veres Viktor)
Korábbi hírünkben jeleztük, hogy távozik a Bp. Honvéd utánpótlásbázisát jelentő Magyar Futball Akadémia holland szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck. Információnkat azóta a kispesti klub is megerősítette (majd hivatalos honlapján is megírta), de a holland szakemberhez hasonlóan nem kívánta kommentálni. Közben azt is megtudtuk: Märtz János operatív igazgató már tavaly december óta nincs a pozíciójában.

 

Jasper de Muijnck– akielismertea távozás tényét – 2014 nyara óta volt az akadémia szakmai igazgatója, előtte 22 éven keresztül dolgozott a holland utánpótlásban. A kispesti műhely irányítása alatt kétszer nyerte meg a legrangosabb hazai utánpótlás tornát, a Puskás–Suzuki-kupát (2015, 2016), illetve három korosztályos bajnoki címet ünnepelhetett.

Közbenjárásának köszönhetően három kispesti fiatal (Pisont Patrik, Schön Szabolcs és Szerető Krisztofer) is próbajátékon járt az Ajax világhírű akadémiáján.Schönt azóta le is igazolta az amszterdami egyesület, míg Szerető már a Stoke City labdarúgója lett.

De Muijnck vezetése alatt mutatkozott be és lett az NB I-es gárdában (melyet 2014 októberében két mérkőzésen megbízott edzőként irányított is) meghatározó játékos az akadémia neveltje, Gazdag Dániel. A távozó igazgató időközben a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának is a tagja lett.

Úgy tudjuk, hogy a Honvéd már keresi Jasper de Muijnck utódját és az sincs kizárva, hogy ismét külföldi szakember lesz a szakmai igazgató.

A Nemzeti Sport Online információi szerint egyébként nem ő az egyetlen távozó az akadémia vezetőségéből: tavaly december óta ugyanis már nem a kispesti utánpótlást több mint 10 éve szolgálóMärtz Jánosaz operatív igazgató. Időközben a Bp. Honvéd megkeresésünkre ezt a hírt is megerősítette. A Magyar Futball Akadémia hivatalos honlapján egyébként még mindkét távozó vezető szerepel korábbi pozíciójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik