Nagy üzletet köthet a ZTE: ingyen jöhet a milliókért eladott csatár

Vágólapra másolva!
2011.07.05. 11:22
null
Roguy Meyé ismét Zalaegerszegen futballozhat (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint visszatérhet Zalaegerszegre a gaboni válogatott csatár, Roguy Meyé, aki 2009-ben a hírek szerint közel egymillió euróért szerződött a ZTE-től az Ankarasporhoz. A támadó most ingyen térhet vissza korábbi csapatához.

Roguy Meyével jó üzletet csinált a ZTE 2009-ben, ugyanis másfél évvel azt követően, hogy ingyen szerezte meg a gaboni csatárt, közel egymillió euróért adta el a török Ankaraspornak.

A gólerős támadóval a jelek szerint duplán jól járhatnak a zalaiak, ugyanis ismét szerződtetnék – méghozzá ismét ingyen!

A Nemzeti Sport Online információi szerint a csatár Zalaegerszegen van, és a játékengedélyére vár Törökországból. A futballista ugyanis szeretne szerződést bontani jelenlegi klubjával, az Ankaragücüvel, és amennyiben erre sor kerül, aláír a ZTE-hez.

Meyét még egyéves megállapodás köti az az ankaraiakhoz, ám úgy értesültünk, jelentős összeggel tartozik neki a klub. A hírt a labdarúgó ügyeit intéző menedzser, Paunoch Péter nem kívánta kommentálni, a ZTE elnöke, Nagy Ferenc viszont megerősítette.

„Valóban van esély Meyé visszatérésére, ugyanis szerződésszegést követett el vele szemben a klubja, és ha ezt a FIFA hivatalosan is kimondja, akkor négyéves szerződést kötünk vele" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a klubvezető, aki hozzátette, a játékossal már mindenben megegyeztek, ezért ha megtörténik a török klubbal a hivatalos szakítás, a csatár aláír a zalaiakhoz.

Meyé 2009 januárjában igazolt a török élvonalbeli Ankarasporhoz, amely azonban csődbe jutott, így a támadó átkerült a klubtulajdonos másik együttesébe, az Ankargücübe, amelynél azonban az edző nem szerepeltette a testvércsapattól érkezőket. Ezért Meyé fél évre a francia harmadosztályú Paris FC-hez szerződött, ám szeretne magasabb osztályban játszani, és mivel Törökországban nem számítanak rá, visszatérne Zalaegerszegre, ahol nagyon jól érezte magát.

Meyé az NB I-ben 35 meccsen 17 gólig és nyolc gólpasszig jutott, míg Törökországban a legtöbbször csak csere volt; 32 bajnoki találkozón kapott lehetőséget és három gól szerzett. Ennek ellenére a gaboni válogatottban továbbra is számítanak rá.

MEYE GÓLOK A ZTE-NÉL, TÖRÖKORSZÁGBAN ÉS A VÁLOGATOTTBAN
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – ZALAEGERSZEGI TE FC
Érkezett: Gaál Bálint (FC Ajka), Manu Hervás (spanyol, Admria Wacker – Ausztria), Rados Bulatovics (szerb, FK Szevojno – Szerbia), Safet Jahic (bosnyák-szlovén, Rudar Velenje – Szlovénia), Csordás Szabolcs (Bajai LSE), Aleksandar Stanisavljevic (osztrák-szerb, First Vienna – Ausztria), Serif Szameh Szadek Mohamed el-Szadek Szoliman (egyiptomi, klub nélküli)
Távozott: Emre Okatan (osztrák, ?), Matej Miljatovic (szlovén, ?), Leon Panikvar (szlovén, ?), Sipos Gábor (?), Simonfalvi Gábor (kölcsön után vissza?)
Akivel tárgyalnak: Roguy Meyé (gaboni, Ankaragücü – Törökország), Simonfalvi Gábor (Pécsi MFC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik