MTK: a Sporting a B-csapat edzőjével, 18-20 éves fiatalokkal jött, de nem alibizni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 11:39
null
Az Új Hidegkuti Nándor Stadion
Az MTK labdarúgócsapata ma a portugál Sporting CP elleni gálameccsel avatja fel az Új Hidegkuti Nándor Stadiont. A találkozó felvezetéseként ma délelőttre meghirdetett sajtótájékoztató a beharangozottnál korábban kezdődött – a változásról nem kaptunk tájékoztatást –, így a tervezett élő tudósításunk elmaradt, de a portugálok keretét így is megkaptuk. És az MTK segítségével az elhangzott nyilatkozatokból is idézünk.

A sajtótájékoztató azért kezdődött korábban a 10.45-re meghirdetettnél, mert a Sportingnak délelőtt még a Parlamentben is jelenése volt. A lisszaboni delegációt a klub elnöke, Bruno de Carvalho vezeti, aki influenzával küzd, ennek ellenére eljött Budapestre.

„A Sportingnál már hozzá vagyunk szokva, hogy egyszerre több fronton kell helytállni. Ez nem jelent problémát számunkra, komolyan vesszük az MTK elleni mérkőzést, és a rendelkezésre álló keretből a lehető legjobb csapattal lépünk pályára" – fogalmazott a sportvezető, aki elmondta, a magyar futball kapcsán az első emlékei Mészáros Ferenc kapushoz kötődnek, aki 1981 és 1983 között védett a Sportingban. Bruno de Carvalho kérdésre válaszolva a klub korábbi játékosáról, Cristiano Ronaldóról annyit jegyzett meg, hogy tőlük indulva igazi legendává vált.

„Erős csapattal lépünk pályára, motivált játékosokkal, nem alibizni jöttünk" – ezt már a Sporting B csapatának vezetőedzője, Joao de Deus nyilatkozta a sajtótájékoztatón, aki a stadionavatón pályára lépő lisszaboniakat irányítja.

Mint ismert, a Sporting első csapata ma kupameccset játszik Portugáliában a Famalicao ellen (a Portugál Kupa 3. fordulójának 32 mérkőzéséből 29-et szombaton vagy vasárnap rendeznek, a Sporting meccsét csütörtökre, a Benficáét péntekre hozták előre), ezért az első keretből csak három játékos, a volt szlovén utánpótlás-válogatott Azbe Jug, a portugál utánpótlás-válogatott Ricardo Esgaio és a brazil szélső, Matheus Pereira utazott el Budapestre. A magyar fővárosba érkező keret többségét 18-20 éves fiatalok alkotják.

„Mindegy, milyen az ellenfél kerete, és az is, hogy hány évesek a játékosok, portugál csapatról lévén szó, gyors ellenfélre, nehéz, nagy iramú meccsre számíthatunk" – nyilatkozta az MTK vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz, aki nagyon várja, hogy végre az új stadionban léphessenek pályára.

A kék-fehérek válogatott védője, Poór Patrik arról beszélt, tisztában vannak azzal, hogy a Sporting miatt külföldi megfigyelők is lehetnek a lelátón, felhívhatják magukra a figyelmet, ezért is szeretnének minél jobb teljesítményt nyújtani.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitóünnepségét csütörtökön 17.30-tól rendezik, a kapukat 16.30-kor nyitják meg. A helyszínen már nem lesz jegyértékesítés, csütörtök 11 órai állás szerint már csak 209 jegy várt gazdára, vagyis alighanem telt ház lesz az ötezer fő befogadására alkalmas stadionban.

Az MTK ellenfele azért a Bajnokok Ligája-szereplő Sporting lesz a csütörtök este 20 órakor kezdődő avatómérkőzésen, mert a kék-fehérek a portugál csapattal találkoztak az 1964-es KEK-döntőben. A mérkőzésről a két klub képviselői két évvel ezelőtt állapodtak meg azon a találkozón, amelyet az antwerpeni Bosuil Stadionban rendeztek a finálé ötvenéves évfordulója alkalmából. A döntős párharc első felvonását még a brüsszeli Heysel Stadionban rendezték, a 3:3-as végeredmény miatt viszont megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből szerzett góljával 1:0-ra megnyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik