MTK: ingyen szerezhetik meg a montenegrói válogatott csatárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 07:27
Mint arról beszámoltunk, a vijesti.me nevű montenegrói hírportál értesülései alapján az MTK labdarúgócsapatában folytatja pályafutását az ősszel a Buducsnoszt Podgoricában futballozó 25 éves montenegrói válogatott csatár, Darko Nikacs. A hírrel kapcsolatban a Nemzeti Sport Domonyai Lászlót, az MTK klubigazgatóját kereste meg. A klubigazgató elmondta: a lejáró szerződésű, így átigazolási díj kifizetése nélkül igazolható csatár valóban jelölt, ám a kék-fehér klub januárig nem tesz hivatalos bejelentést.

„Olvastam a feltételezéseket, melyek szerint Darko Nikacs hozzánk szerződik – kezdte Domonyai László. – Maradjunk annyiban, hogy valóban szeretnénk csatárt igazolni, és Nikacs is a jelöltek között van. Januárnál hamarabb azonban biztosan nem teszünk hivatalos bejelentést az ügyben. Hogy tárgyaltunk-e a Buducsnoszttal? Nincs rá szükség, hiszen a játékos szabadon igazolható.” Domonyai László. – Maradjunk annyiban, hogy valóban szeretnénk csatárt igazolni, és Nikacs is a jelöltek között van. Januárnál hamarabb azonban biztosan nem teszünk hivatalos bejelentést az ügyben. Hogy tárgyaltunk-e a Buducsnoszttal? Nincs rá szükség, hiszen a játékos szabadon igazolható.”

Az ügy tehát január első napjaiban tisztulhat le, mindenesetre a kiszemelt meggyőző őszt produkált, hiszen a bajnokság harmadik helyén álló együttesben tizenöt bajnokin tíz gólt szerzett, azaz nem csoda, hogy felkeltette a fővárosi klub érdeklődését.

A 185 centiméter magas játékos a Buducsnoszttól kapta első profi szerződését, ám 2009 nyarán két évre kölcsönadták a város másik csapatának, a Mladosztnak. Három szezon után 2014 nyarán az OFK Grbaljhoz szerződött, fél évvel később pedig az indiai bajnokságban szereplő Pune FC labdarúgója lett, ahonnan nyáron tért vissza nevelőegyesületéhez. A háromszoros válogatott piaci értékét kétszázezer euróra becsüli a Transfermarkt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik