HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.11 21:48 Frissítve: 2019.03.14 01:05

MTK: Húsz évet dolgoztam ezért a lehetőségért – Lucsánszky

Az MTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Lucsánszky Tamás olyan szakembernek tartja magát, aki precízen szereti felkészíteni a játékosokat a következő meccsre, és fontosnak tartja, hogy csapata védekezésben és támadásban is irányítani tudjon – az MTK-szurkoló edző a klub honlapjának beszélt minderről. 

 

 
MTK: valóban Lucsánszky lett az új vezetőedző – hivatalos

„Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen, mert nagyon nagy kihívásnak tartom. Nem árulok el titkot azzal – ezt a környezetemben lévők már régóta tudják  –, hogy én MTK-szurkoló vagyok, így nekem ez a felkérés dupla kihívást jelent. húsz éven át dolgoztam egy ilyen komoly lehetőségért, edzői karrierem csúcsának nevezném ezt a felkérést, így természetesen szeretnék élni a klub részéről felém mutatott bizalommal. Igyekeztem MTK-múltú stábot összerakni: Farkas Attilával és Nagy Gáborral korábban sikeresen dolgoztunk együtt, de Farkas Viktor is a stáb tagja lesz” – nyilatkozta a kinevezése után az MTK hivatalos honlapjának Lucsánszky Tamás.

Pragmatikus embernek és edzőnek tartom maga. Szeretek precízen dolgozni, és bár a futballban nehéz mindenre előre felkészülni, de megpróbálok a lehető legtöbb dolgot megtervezni. Fontosnak tartom azt, hogy egy játékos a meccsre való felkészülés során minél több információt megkapjon ahhoz, hogy kritikus helyzetben tudja, mire is számítson – fogalmazott az új vezetőedző, aki az első feladatról, a Puskás akadémia elleni hétvégi bajnokiról is beszélt.– Az ismerkedés jegyében telik el a következő néhány nap, a lehető legjobb összetételt kell megtalálni a hadra fogható játékosokból. Természetesen tudom, hogy sok hiányzónk akad, ezért az első időszakban csak a bevethető játékosokra tudok számítani, de összességében elmondható, hogy az MTK teljes keretét kulturált, intelligens futballra alkalmas játékosok alkotják, és az ilyen típusú játékosokhoz ugyanilyen módon kell hozzányúlni. A futball az egyensúlyok sportja, a célom az, hogy mind a védekezésünket, mind a támadójátékunkat mi irányítsuk. Ehhez persze idő kell, de tudom, hogy a futballban ebből rendre kevés van. Az MTK-nak ráadásul van egy filozófiája, hiszen úgy kell eredményesen dolgozni, hogy közben fiatalokat is sikeresen a csapatba tudjunk építeni. Komplex feladat, ezért is érdekes a kihívás, de állok elébe.”  

Lucsánszky eddig mindegyik osztályban, amelyben dolgozott, bajnokságot tudott nyerni, kérdés, ezek után hogyan készül első élvonalbeli idényére.

Minden elsőnek van jelentősége az ember életében, de miután már több mint 300 NB II-es mérkőzés tapasztalata van a hátam mögött, nagy vizsgadrukk nincs bennem” – válaszolta a tréner.  

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.03.16 20:40:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábor csak annyit mondott a játékvezetőnek, hogy les volt, »fuck off« nélkül. Ha ezért kiállítás jár...”