MTK: helyén az új Hidegkuti-stadion első tartópillére

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 15:31
Ünnepélyes keretek között szerdán elhelyezték az új Hidegkuti Nándor Stadion első tartópillérét.

Az eseményen elhangzott, hogy a következő hónapokban – nagyjából március elejéig – összesen 165 darab előre elkészített, egyenként átlagosan másfél-két tonna súlyú betonoszlopot helyeznek le. További nyolcvan pillért majd a helyszínen gyártanak.

Az első oszlop lebetonozásában szerepet vállalt az élvonalban harmadik helyen álló MTK Budapest két futballistája, a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor, illetve Baki Ákos, valamint a női csapat képviseletében Nagy Lilla.

Az eseményen elhangzott, hogy az esetleges hideg időjárás nem befolyásolhatja az építkezést, amely a tervezett ütemben halad.

A Hungária körúti létesítményt a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. építi. A győztes pályázó 6.31 milliárd forintért vállalta a kivitelezést. A munkálatokat legkésőbb augusztus 31-ig be kell fejezni, a jogerős használatba vételi határidő szeptember 16. Az avatóünnepséget szeptember 21-én, a Sporting elleni mérkőzéssel rendezik meg.

Az új Hidegkuti Nándor Stadionban a pályát kilencven fokkal elfordítják a jelenlegihez képest, így az párhuzamos lesz a Hungária körúttal. A létesítményben 5322 ülőhelyet alakítanak ki, ezek közül hetvenet a mozgássérültek számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik