HIRDETÉS
HIRDETÉS
SOMOGYI ZSOLT 2016.09.29 10:01 Frissítve: 2016.09.29 10:33

MTK: ezért épült betonfal a Hidegkuti Nándor Stadionban

Veszélyes? Nem felel meg az előírásoknak? Ronda? De legalábbis szokatlan. Az épülő, kevesebb mint két hét múlva megnyíló MTK-stadionról, a Hidegkuti Nándorról elnevezett létesítményről van szó. Amely körül máris áll a bál. A Nemzeti Sport szerdán betekintést nyert az arénába, ahol több kérdésre is választ kaptunk, valamint lemértük, hogy a sokat emlegetett betonfal hány méterre helyezkedik el az alapvonaltól.

HIRDETÉS
Az alapvonal és a betonfal között 749 centiméter a távolság (Fotók: Hegedüs Gábor)

 

Mint megtudtuk, valóban napvilágot látott az építkezés elkezdése előtt egy látványterv, amely alapján a kapuk mögött is tribünök lettek volna, de más terv szerint készült el a stadion. A korábbi változaton még a tető is kék lett volna, itt fehér, de aligha ez a legfontosabb változás.

Szerdán felkerestük a készülő arénát, s lemértük az alapvonal és a fal közötti távolságot. 749 centiméter, ami a nemzetközi és a magyar előírásoknak is megfelel.

 

 

 

A részletekről Istenes István, a ZÁÉV Építőipari Zrt. termelési igazgatója, valamint Sántha Csaba főmérnök, építésvezető adott tájékoztatást. Az előírásoknak megfelelően kilencven fokkal elfordították a stadiont, vagyis a Hungária körút felől most oldallelátó áll, az egyik kapu a Salgótarjáni út, a másik a Sport utca felől található – a kelet-nyugati fekvésű pálya így észak-déli lett, ez a televíziós közvetítések miatt előírás.

Ez bizonyos értelemben meghatározta az új aréna méreteit. A telekhatár közelében, a Sport utcában villamossínek találhatók (ezek vezetnek be a Hungária kocsiszínbe), odáig tehát nem „nyújtózhatott” a stadion, amely a területen kényelmesen elfért a régi megoldással, de így, kilencven fokban elforgatva éppen csak befért – Istenes István szerint „cipőkanállal” préselték be a tartóoszlopokat, ez magyarázhatja, miért van fal a korábban tervezett lelátó helyén.

 

Az internetre korábban felkerült fotókon az is látszott, hogy a falakra erősített eredményjelző is közel van a játéktérhez – nos, erre is van megoldás. Egyfelől a kapu mögé hálót emelnek, de ennél is fontosabb, hogy a kijelző (ez messziről, de még közelről sem látható tisztán) védve van, az égők közötti elválasztás térben kiemelkedik, így egy eltévedő labda ehhez csapódna, nem a lámpákhoz.

 

 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS