nemzetisport.hu 2019.01.23 12:35 Frissítve: 2019.01.23 13:16

MTK: az olasz élvonalból jött 1 millió eurós ajánlat a tehetségért

Az átigazolási ügyekben jó értesült, az itáliai piacon mértékadónak számító olasz újságíró, Gianluca Di Marzio szerint az olasz élvonalbeli Genoa ajánlatot tett az MTK 19 éves tehetségéért, az U-válogatott Schäfer Andrásért, akit már ma Genovába várnak, hogy aláírja a szerződését.

Schäfer András nagy ugrásra készül (Fotó: Unger Tamás, archív)

 

Gianluca Di Marzio a saját holnapján adta hírül, hogy Schäfer András az MTK-tól a Genoához tart. Úgy tudni, az MTK és a Genoa már megegyezett az 1999-es születésű középpályás átigazolásáról, a játékos egymillió euróért (plusz bónuszok) válthat klubot.

A hírt azóta az itáliai sajtó nagy része is átvette, Di Marzio pedig azzal egészítette ki a korábbi értesülését, hogy ma már orvosi vizsgálatra várják Genovában Schäfert, aki az MTK törökországi edzőtáborából utazik az olasz klubhoz. Elképzelhető, hogy már szerdán be is jelentik a szerződtetését. 

Az MTK sportigazgatója, Polyák Balázs megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a hírt. A kék-fehérek ma felkészülési meccset játszanak az FK Lviv ellen és a középpályás már nem szerepel a klub honlapján kiadott meccskeretben (elsőre még ott volt a neve, de később kikerült a névsorból). 

Schäfer a 2016–2017-es idényben mutatkozott be az NB I-ben, akkor két találkozón játszott, majd az előző kiírásban 28 bajnokin szerepelt az NB II-ben, a jelenlegi évadban pedig 14 meccs jutott neki az első osztályban, s egy gólt szerzett.

Schäfer előtt legutóbb Tőzsér Dániel szerepelt magyarként a Genoában, korábban Rudolf Gergely és Détári Lajos is volt a klub játékosa, míg a városi rivális Sampdoria utánpótlásában jelenleg is találunk magyart, a kapus Hutvágner Gergely személyében.

A Genoa jelenleg a 14. helyen áll a 20 csapatos olasz élvonalban, előnye hat pont a már kieső, 18. pozícióban lévő Bolognával szemben. Mint ismert, jelenleg egy honfitársunk futballozik a Serie A-ban, Nagy Ádám éppen a Bologna labdarúgója. A Genoa kapcsán Di Marzio megjegyzi, hogy Cesare Prandelli több középpályás szerződtetését is tervezi, így Schäfer mellett más játékos is érkezhet.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Slobodan Mihajlovic (osztrák, szabadon igazolható, legutóbb FC Dornbirn 1913 – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: 
Távozók: Farkas Balázs (ZTE FC), Takács Ronald (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Korozmán Kevin, Schäfer András (érdeklődik iránta: Genoa – Olaszország)

 

 

2020.01.21 23:57:25

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS II. A várdaiak még az al-Aluminiumot is legyőzték. Hamar összeállt a DVTK, gondok Debrecenben.

2020.01.20 19:16:55

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS I. A Kaposváré a legjobb mérleg Törökországban; Böde és Stieber jó formában.

2020.01.17 23:11:41

Labdarúgó NB I S. T. J.