Munkatársunktól 2020.07.11 12:05 Frissítve: 2020.07.11 14:03

MTK: akinek 108 NB I-es gól csak egy válogatott meccset ért

Az alföldi Berekfürdőn él a 77 éves Szuromi Antal, az MTK korábbi kiváló támadója, aki a mai napig vegyes érzelmekkel gondol arra, hogy csak egyszer játszhatott a magyar válogatottban.

Szuromi Antal szerint az MTK már az 1950-es években is tikitakát játszott (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

„Annyira erős volt a mezőny, hogy még a Vízművek csapatában is három jobb futballista volt nálam. Olyan csatárok, támadó középpályások futballoztak, hogy arra az egy válogatott meccsre is büszkének kell lennem” – felelte Szuromi Antal a Magyar Nemzetnek, amikor arról faggatták, érez-e keserűséget amiatt, hogy bár 108 gólt szerzett az NB I-ben (a nela.hu szerint 106-ot – a szerk.), csak egyszer lehetett válogatott.

Aztán a Dorog és a Tatabánya után az MTK kulcsjátékosává váló támadó sorolta a kor klasszisait.

„Albert Flóri még bőven játszott, Varga Zolival együtt voltam ifjúsági válogatott, Bene Feri, Dunai Anti mind-mind egyidős volt velem vagy majdnem egyidős, Fazekas Laci, Kocsis Lajos, Kozma Misi, reggelig sorolhatnám – mondta Szuromi, majd részletesebben is kifejtette a mellőzés vélt okait. – Megvoltak a klikkek, a Vasasé, a Fradié, a Dózsáé, a Honvédé, nem is csak a klubtársaké. MTK-sként nehéz volt bekerülni. Emlékszem, a bázeli meccsen Kocsis és Bene csak egymásnak passzolt. Annak ittam meg a levét, hogy amikor Illovszky hívott a Vasasba, nemet mondtam, amikor Lakat doktor a Fradiba, azt is visszautasítottam, és amikor Baróti hívott a Dózsába, akkor sem álltam kötélnek.”

Szuromi arról is beszélt, mitől volt jó az akkori MTK.

„Nekem a futballban az MTK volt a nagy iskola, gyerekként sokat néztem Hidegkutiék játékát, Bukovi Marci volt az edző, arról lehetett megismerni azt az MTK-t, hogy mindig nálunk volt a labda. Manapság mindenki a tikitakát isteníti, az ötvenes évek MTK-ja már ugyanazt a focit játszotta, Bukovi ötven évvel megelőzte a korát.”

A korábbi klasszis az újpesti gyerekkoráról, a  nagy góljairól és a Gong presszóról is mesélt a Magyar Nemzet interjújában.

2020.08.05 19:22:55

Labdarúgó NB I M. G.

Még Nyilasi is elképedt: „Kispadon ülve, edzőként nem voltam szemtanúja ilyen ragyogó mérkőzésnek.”

2020.08.05 14:36:09

Labdarúgó NB I H. D.

Szerhij Rebrov csapata a gól nélküli első félidő után győzte le a szlovén élvonalbeli ellenfelét.

2020.08.05 11:44:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Európai szenzáció is volt, hogy 1940 nyarán villanyfényes tornát rendeztek az Elektromos-pályán.

2020.08.04 23:04:40

Labdarúgó NB I S. T. J.