MTK: a játékosok megértették és megtanulták Boris stílusát

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 08:41
null
Michael Boris boldogan folytatja az elkezdett munkát (Fotó: Török Attila)
Az MTK Budapesttel szerződést hosszabbító Michael Boris boldogan folytatja az elkezdett munkát, fiatalokra építő csapata az első osztályban sem szeretne változtatni játékstílusán, és kivívná a bennmaradást.

 

– Három nappal a bajnoki rajt előtt hosszabbított szerződést önnel az MTK Budapest. Hogy érzi magát?
– Örömmel írtam alá – mondta lapunknak az MTK 45 éves német vezetőedzője – Tavaly nyáron egyéves megállapodást kötöttem, és a klub érvényesítette opcióját, aminek az élvonalba jutás volt az egyik feltétele. Ebben a szakmában nincs maradásunk, ha nem jönnek az eredmények, úgyhogy ez jó visszajelzés nekem. Örülök, hogy folytathatom a munkát.

– Könnyen megegyeztek a folytatás részleteiről?
– Gyorsan lezajlottak a tárgyalások, elősegítette a megállapodást, hogy egy hullámhosszon vagyok a vezérkarral a futballról alkotott filozófia tekintetében. Az MTK olyan klub, amelynél kitüntetett figyelem övezi a fiatal játékosokat. A legfontosabb feladatom, hogy segítem őket a fejlődésben, amellett, hogy eredményes csapatot építek. A feljutást követő első évben ugyanakkor nem lehet más a célunk, mint a bennmaradás kiharcolása, amihez szerintem legalább negyvenöt pontra lesz szükségünk.

– Miben változott leginkább az együttese, amióta átvette az irányítását?
– A labdarúgóim rendkívül fogékonyak a közös munkára, megértették és megtanulták azt a stílust és rendszert, amelyet szeretnék megvalósítani. Kihívás volt, hogy befogadhatóan adjam át e szemléletet, és hogy a játékosaimmal elhitessem, akkor is el tudják sajátítani ezt a stílust, ha korábban nem találkoztak vele. Az előző idény első felében akadtak nehézségek, de mostanra magukévá tették a játékrendszert, s elhiszik, ha bíznak önmagukban és a szerkezetben, sikeresek lesznek. Sokat fejlődtek, s nem csupán a fiatalok. Taktikailag érettebbek lettek, változott a mentalitásuk, a csapategység kiváló. Büszke lehetek rájuk.

– Az NB I-ben ugyanazt az agresszív letámadásra épülő, sokmozgásos, kombinatív játékot előtérbe helyező MTK-t láthatjuk, mint a másodosztályban?
– Apróbb változtatások lesznek, de ugyanabban a stílusban és felfogásban küldöm pályára játékosaimat, mint az előző idényben. A Honvéd elleni Magyar Kupa-elődöntő rávilágított arra, lehet keresnivalónk.

– Élete első NB I-es mérkőzésére készül. Várja?
– Minden idénynyitó előtt izgatott vagyok, mert ekkor kapok először képet a felkészülésünk hatékonyságáról. Számomra ez most több lesz azonban szimpla bajnoki rajtnál. A szüleimnek ajánlom e találkozót, akik születésem óta támogatnak az élet minden területén, így a futballban is. Büszke vagyok rájuk, és bár németországi otthonukból követik a Ferencváros elleni mérkőzést, a távolból is érezhetik, nem voltak hiábavalók az erőfeszítéseik.

– Lesz minek örülnie a mérkőzés után?
– A csapatom kellően felkészült a mérkőzésre, s várja, hogy elkezdődjön a tánc. Talán még nem vagyunk százszázalékos állapotban, de nehezen hiszem, hogy a Ferencváros csúcsformában lenne. Ha élesek leszünk és mindent kiadunk magunkból, pontot, pontokat szerezhetünk.

NB I
1. FORDULÓ
18.15:
MTK–FTC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

NB I
1. FORDULÓ
Péntek
18.15:
MTK–FTC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szombat
16.30: Paks–Újpest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.35: Zalaegerszeg–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
16.55: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.00: Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Hétfő
19.00: Budafoki MTE–Kisvárda (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik