MLSZ: Újpest 250, DVTK 150 ezer; két meccs Vignjevicsnek

Vágólapra másolva!
2016.02.16. 16:34
null
Kassai Viktor felküldte a lelátóra Vignjevicset (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága február 16-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Az mlsz.hu beszámolója szerint Nebojsa Vignjevics vezetőedző (Újpest) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől két soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az Újpest szakvezetője a Videoton elleni találkozón méterekre elhagyta a technikai zónát és reklamált a játékvezető ítélete ellen, ezért elküldték a kispadról. A szakember a játékvezető döntése után tovább reklamált, a játéktér közvetlen környezetét vonakodva hagyta el, a mérkőzés lefújása után pedig visszatért a pálya mellé, onnan újból reklamált a játékvezető kifogásolt döntése ellen.

A fegyelmi bizottság (FEB) a Békéscsaba–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet, illetve egy sportszervezet tisztségviselőjének szidalmazása) 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Puskás Akadémia–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértésért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, tárgy játéktérre történt bedobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 250 ezer forint, a Videotont, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és szurkolójának a vendégszektorban történt rendbontásáért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Havasi Dániel (Videoton FC) 1, Kálmán Zsolt Csaba (BKV) 1, Balázsovics Máté (Érd) 1, Hajdár Dániel (Csorna) 1, Lékó Gergő (Jászberény) 1 és Farkas András (Cevasport) 1 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nagy Gábor edző (Hatvan) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Andráshida–FTC és a Cigánd–Tállya mérkőzésekkel kapcsolatban mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértésért az Andráshidát és a Cigándot írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar Kupa

A FEB a Nyíregyháza–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Felkészülési mérkőzések

Böröczky Bálint Zsolt (Balatonfüred) és Bajner Bálint (Paks) 1-1, Máté János (Gyirmót), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, megrúgta ellenfelét, 2 soron következő hivatalos felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés: Videoton (NB III) 12, Békéscsaba (NB III) 10, Gyula 10 és Diósgyőr (NB III) 14 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik