MLSZ: szurkolók miatt fizetnek a klubok, szidták a románokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.01. 18:14
Az NB I 7. fordulója után a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) több klubot is kénytelen volt jelentős összegű pénzbüntetéssel sújtani szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt. A FEB továbbra is kizárólag azon szabályszegésekért szab ki büntetést, amelyeket az UEFA is büntet a nemzetközi mérkőzéseken, és a lehető legszigorúbban fellép az olyan kirívó szabálysértésekkel szemben, mint amilyenek egy másik nemzet ellen irányuló trágár megnyilvánulások – olvasható az mlsz.hu-n.

A DVTK–Újpest bajnokin a vendégszektorból több alkalommal, ismétlődően Romániát trágár kifejezésekkel becsmérlő rigmusok hangzottak el, a futballmérkőzésen nem tolerálható megnyilvánuláshoz több alkalommal a hazai szurkolók egy része is csatlakozott. Az újpesti szektorból a mérkőzés közben több alkalommal is hallhatóak voltak egyéb, súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezések. A Diósgyőr és az Újpest vonatkozásában is súlyosító körülmény volt, és a súlyos pénzbüntetést indokolja, hogy a két klub visszaesőnek minősül. A DVTK esetében további súlyosító körülmény, hogy a hazai klub nem minden esetben tett intézkedést a trágár rigmusok beszüntetése érdekében.

A Videoton–DVSC bajnokin – egyéb megbotránkoztató rigmusok mellett – ugyancsak mindkét szurkolótábor trágár kifejezésekkel illette Romániát. A bizottság a fehérváriak esetében súlyosító körülményként vette figyelembe vette, hogy visszaesőnek minősül, enyhítő körülményként értékelte viszont, hogy a hazai és a vendég szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával minden esetben intézkedést tett, amikor hangosbemondón keresztül sportszerű szurkolásra hívta fel a szurkolók figyelmét.

Ugyancsak más nemzetet becsmérlő rigmusokért kapott büntetést a Budapest Honvéd. A bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy a Budapest Honvéd–Puskás Akadémia találkozón a hazai sportszervezet azonnal intézkedett, felhívta a szurkolók figyelmét a sportszerű szurkolásra.

NB I-ES HATÁROZATOK

A FEB a Videoton–DVSC mérkőzésen történtek miatt a Videotont, mint visszaesőt, szurkolói részéről tapasztalt becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásért 400 000 Ft, a DVSC-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas–MTK mérkőzésen történtek miatt a Vasast, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) magatartásáért 50 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr–Újpest mérkőzésen történtek miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) és más nemzetet becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 600 000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezet szidalmazása) és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 1 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd–Puskás mérkőzésen történtek miatt a Honvédot, szurkolóinak másokat megbotránkoztató és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 350 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II-ES HATÁROZATOK

Dlusztus András (Vác), Hegedűs Csaba (Vác), Alekszandar Jovetics (Sopron), Gulyás Máté (Szigetszentmiklós), Lengyel Dániel (Gyirmót), Racskó Roland (Csákvár) és Farkas Norbert (Siófok) 1-1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Horváth Ferenc vezetőedző (Szigetszentmiklós) és Márkus Tibor sportszakember (Budaörs) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1-1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik