MLSZ: „Ott a helye a lelátókon minden szurkolónak, aki..."

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 10:27
„Kulturált, korszerű és kényelmes” – így összegzett korábban az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a kérdésre, miért kellene a szurkolóknak elővételben – az interneten vagy az értékesítési pontok valamelyikénél – megvásárolniuk a bajnoki belépőjüket. Újra a szurkolói kártyákról.

 

S valóban, a hosszas sorban állás, továbbá idegeskedés helyett ma már idehaza is kényelmesebb módja van a stadionba jutásnak.

Az MLSZ eltökélt szándéka, hogy növelje a szurkolói komfortot, elégedettséget. Ennek egyik eszköze, hogy fejlesztette, sőt a jövőben is fejleszti a létesítmények jegyértékesítési, beléptetési, illetve biztonsági rendszerét!

A szurkolói kártyarendszer célja nem elsősorban a rendbontók kiszűrése, hanem a jegyvásárlási folyamat megkönnyítése, valamint felgyorsítása volt.

A szövetség információi szerint ez idáig mintegy százharmincezer kártyát (klubkártyát, valamint az MLSZ által kiadott futballkártyát) váltottak ki a honi sportág kedvelői. Továbbra is tapasztalható azonban némi ellenállás a szurkolók részéről, s elmaradoznak a nézők az NB I-es mérkőzésekről.

„Az ellenállást a szurkolók egy részének alaptalan félelme, illetve ellenérzése táplálja – idézi a Nemzeti Sport keddi száma Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét. – Attól tartanak, hogy adataik illetéktelen kezekbe kerülnek, és visszaélhetnek velük. Ez azonban technikailag nem lehetséges, az adatvédelem biztosított. Ha valaki mégis visszaélést gyanít, kérjük, rögvest jelezze, hogy vizsgálat indulhasson. A törvényi szabályozás miatt ma már csupán névre szóló jegyet lehet kiállítani. A szövetség érzékelte, hogy a személyes adatok állandó egyeztetése miatt nehéz belépőhöz jutni, ezért vezette be a szurkolói kártyát. Az ugyanis elébe megy a problémának: csupán egyszer szükséges megadni az adatokat. Ráadásul szerepe lehet abban, hogy a csapat és a szurkoló között szorosabb legyen a kapcsolattartás, illetve kedvezményeket biztosítson kiváltója számára.”

Az MLSZ továbbá azt a határozatot hozta az ősszel, hogy bármilyen szurkolói kártyával be lehet jutni minden NB I-es összecsapásra. Ez fontos, mert korábban megesett, hogy más klub kártyájával vagy a szövetség futballkártyájával sem lehetett belépőt váltani, holott ez merőben ellentétes az MLSZ, a nézők és a klubok érdekeivel.

„Minden szurkolóra szükségünk van – utalt a sportág népszerűségére a szóvivő. – Ott a helye a lelátókon mindenkinek, aki szereti a labdarúgást, a csapatát, és a felek sportszerű buzdításával törődik, nem pedig mások pocskondiázásával vezeti le energiáit. Csak érdekességképpen: a legtöbb klubkártyát a Ferencváros állította ki, második helyen az MLSZ kártyája áll, s nagy az érdeklődés a kelet-magyarországi kluboknál is. Tudjuk, persze, hogy nem lehet a szurkolói szokásokat egyik napról a másikra megváltoztatni, ám arra kérünk mindenkit, hogy ismerkedjen a kártya, valamint az elővételi rendszerrel is, bátran használja azokat, és nyugodtan ossza meg velünk kérdéseit, észrevételeit.”

Aki eddig ódzkodott tőle, siessen kiváltani, mert az idén még ingyen lehet hozzájutni a klubkártyához és a futballkártyához is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik