MLSZ: négy meccsre eltiltották az Ugrait megütő Jovanovicot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.12. 17:13
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) négy mérkőzésre eltiltotta a DVSC boszniai támadóját, Aleksandar Jovanovicot, amiért arcon ütötte Ugrai Rolandot a DVTK–DVSC (3–2) bajnokin.

Még az első félidő ráadásában Jovanovic szabálytalankodott Nikolaosz Joannidisszel szemben, ám a játékvezető nem ítélt szabadrúgást – emiatt a lefújást követően kisebb balhé alakult ki a pályán, s ebben Jovanovic és Ugrai volt a főszereplő. Az eset után előbbi piros, utóbbi sárga lapot kapott.

Jovanovic és Ugrai afférja

A találkozón szintén kiállított Ferenczi János (a 95., majd a 96. percben is begyűjtött egy sárga lapot) egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Jovanovichoz hasonlóan szintén négymeccses eltiltásban részesült az NB II-es Gyirmót középpályása, Kiss Máté is, „mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, hátulról tarkón ütötte ellenfelét” a Zalaegerszeg elleni hétvégi bajnokin.

A fegyelmi bizottság változatlanul fenntartja a Vác 300 ezer forintos pénzbüntetését: az NB II-es együttes a Videoton elleni Magyar Kupa-találkozón szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartása („huhogás”) miatt részesült a büntetésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik