MLSZ: maradt az Újpest büntetése; Pölöskey - 3 meccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.30. 18:47
null
Hatályban maradt az Újpest büntetése (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szeptember 30-i ülésén helyben hagyta az Újpest büntetését – tudatta a szövetség.

 

NB I

Pölöskey Péter (Pécs) három felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, ezért a bíró kiállította őt. A játékos levonulás közben tovább reklamált. A vétség büntetésének minimuma három mérkőzéstől eltiltás.

Zsidai László (DVSC), mint visszaeső két, Kulcsár Tamás (DVSC), Jakab Dávid (Dunaújváros) és Danijel Romic (Pécs) egy felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Sándor Tamás edző (DVSC) a kispadtól két NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott.

Lipcsei Gábor Fradi-gyúrót fejbe dobták a derbin
Lipcsei Gábor Fradi-gyúrót fejbe dobták a derbin

A FEB tárgyalás megtartása után az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatos határozatának az Újpestre vonatkozó részét (1.5 millió forint pénzbüntetés és két szektor bezárása, utóbbi végrehajtását három hónapra felfüggesztették) hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Vólent Roland (Békéscsaba) négy felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben először hátba ütötte, majd belerúgott ellenfelébe. Az elkövetett fegyelmi vétség a Fegyelmi Szabályzat 76. §-ába (ellenfél leköpése, megütése) ütközik. A büntetés minimális mértéke három mérkőzéstől eltiltás. A FEB súlyosbító körülményként értékelte a Fegyelmi Szabályzat 14. § (2) bekezdése szerint, hogy a labdarúgó a vétséget akkor követte el, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Papp Tamás (Kastélydomb) 2014. szeptember 30-tól kezdődően minden sporttevékenységtől egy évre szóló eltiltást kapott, mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben kétszer háton köpte a játékvezetőt és személyére súlyosan sértő kifejezést használt. A FEB a büntetést a Fegyelmi Szabályzat 82. § (3) bekezdés a) pontja alapján szabta ki (játékvezető leköpése), aminek a minimális büntetési tétele három hónapos eltiltás. A FEB a büntetés mértékének meghatározásánál figyelembe vette az elkövetett egyéb fegyelmi vétségeket is.

A további határozatokat ide kattintva érheti el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik