MLSZ: Kulcsárt 4 meccsre eltiltották, a KTE-t kizárták az átigazolásból

Vágólapra másolva!
2014.11.04. 17:57
null
Kulcsár 2014-ben már nem játszhatna bajnokit eltiltása miatt – a DVSC tárgyalást kér (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 4 bajnoki mérkőzésre eltiltotta Kulcsár Tamást, a DVSC-Teva futballistáját. Az fb a Kecskeméti TE csapatát a következő átigazolási időszak kezdetétől egy hónapra kizárta az igazolási és átigazolási jogból (tehát a KTE a télen nem igazolhat játékost), miután a csapat nem tett eleget a Vukasin Poleksziccsel szemben fennálló pénzügyi kötelezettségének. A Győri ETO, a DVTK és a Videoton 200 000, az Újpest 700 000 forintnyi pénzbírságot fizet.

Kulcsár Tamás visszaesőként kapott négymérkőzéses eltiltást, miután a fegyelmi bizottság bizonyítottnak látta, hogy „könyökkel szándékosan arcon ütötte ellenfelét." Ennek minimális büntetési tétele három mérkőzés, plusz egy a visszaeső státusz miatt. A DVSC hivatalos honlapján tudatta: a fellebbviteli bizottsághoz fordul és tárgyalás megtartását kéri.

Kulcsár kiállítása 1:05-nél

A Kecskemét jelen állás szerint januárban nem igazolhat játékost, miután a Vukasin Poleksziccsel szemben fennálló pénzügyi kötelezettségét nem teljesítette. A tavasszal kölcsönben a KTE-t erősítő Polekszics jelenleg a PMFC csapatában véd, Kecskemétre még a DVSC adta kölcsön.

A már megszokottnak minősíthető büntetési tételek sem maradtak el: szurkolói megbotránkoztató rigmusok (MLSZ és más sportszervezet, illetve annak tulajdonosának szidalmazása) miatt a Győri ETO, a DVTK és a Videoton is 200000 forintot fizet. Mindhárom klub visszaesőnek számít, csakúgy, mint az Újpest, mely megbotránkoztató rigmusok, illetve hanggránát bevitele és használata miatt fizet 700 ezret. Az újpestieknél súlyosbító körülménynek számított, hogy a megelőző fordulók mindegyikében indult ellenük fegyelmi eljárás.

Az NB II-ben Bényei Balázs 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Paku Roland hárommeccses eltiltása életben marad, Molnár Tibor és Lengyel Dániel egy meccset hagy ki. Az NB III-ban a játékvezetőt megsértő Jovánczai Zoltán 3, az asszisztensnek „bemutató" Foro Arnold 4, az ellenfelét megrúgó Horváth Norman 3, az egy ellenfelét megütő, másikat arcon fejelő Vologyimir Kornutjak 5 mérkőzéses eltiltást kapott. A III. Kerület vezetőedzőjének, Varga Lászlónak október 20-án életbe lépő 7 hónapos eltiltását hatályában fenntartották.

A teljes fegyelmi határozati listát itt olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik