MLSZ: hamisított sportorvosi - félmilliót fizet a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 15:46
null
A Dunaújváros hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500 000 Ft-ot kénytelen fizetni (Fotó: Mirkó István)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) a hétvégi bajnoki mérkőzések után súlyos pénzbüntetésben részesítette a Dunaújváros PASE-t, az Újpestet, a Videotont és a Nyíregyházát is.

A Dunaújvárost hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Információnk szerint a máltai válogatott Rowen Muscat az érintett játékos.

A klub közleményben reagált a büntetésre:

„A Videoton elleni mérkőzést megelőzően sajnálattal vettük tudomásul, hogy Rowen Muscat játékosunk orvosi engedély hiányában nem léphet pályára. A megdöbbenés másnap érte klubigazgatónkat, amikor az igazolásokért felelős technikai munkatárs megkereste és elmondta neki, hogy a vezetőség és a csapat tudta nélkül, saját döntése alapján megmanipulálta az engedélyt. Klubigazgatónk azonnal kérte az MLSZ-t, hogy a hamisítást elkövetőnek szüntesse meg regisztrációs kártyáját, valamint munkaviszonyát azonnali hatállyal felbontottuk. A tény azonban az, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága a Dunaújvárost hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte"

A 2. fordulóban kiállított három labdarúgó, Debreceni András (DVTK), Egerszegi Tamás (DVTK) és Raffaele Alcibiade (Bp. Honvéd) egyaránt egy felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Lombard Pápa–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Biztonsági Szabályzatban meghatározott kisebb rendezési hiányosságok miatt, a Ferencvárost 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt.

Az Újpest–DVTK mérkőzéssel összefüggésben az Újpest FC-t 400 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak játéktérre dobálása vétség elkövetése miatt. Az Újpest esetében a büntetés kiszabása során a FEB enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy rendező sportszervezet a szurkolók nem sportszerű megnyilvánulásai alkalmával minden esetben felszólította a a szurkolókat a tiltott magatartások megszüntetésére, valamint enyhítő körülményként értékelte, hogy a pirotechnikát használók közül két fővel szemben rendőri intézkedés is történt. A DVTK 100 000 forint pénzbüntetést kapott szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt.

A Nyíregyháza–Paks mérkőzés vonatkozásában a Nyíregyházát 300 000 forint pénzbüntetésben részesítette a hazai és vendég jegyárakra (ugyanazon kategóriájú, hasonló szektorba szóló hazai és vendégjegyek ára nem lehet különböző) vonatkozó szabályok be nem tartása miatt, továbbá szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai és egy hazai szurkoló pályára rohanása miatt. A FEB enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub felszólította a szurkolókat a sportszerű szurkolásra, valamint a sportszervezet a pályára lépő személlyel szemben megtette a szükséges intézkedéseket.

Az MTK–Debreceni VSC mérkőzés vonatkozásában az MTK sportszervezetet írásbeli figyelmeztetésben részesítette, mert a Biztonsági Szabályzatban foglalt rendezésre vonatkozó előírásoknak nem felelt meg.

A FEB tárgyalás megtartása után az 1. fordulóban kiállított Kovács István (Videoton FC) és Villám Balázs (Dunaújváros) két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta, így a két labdarúgó az NB I 3. fordulójában sem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik