MLSZ: fizet az Újpest, a Fradi; megrótták Pintért – fegyelmik

Vágólapra másolva!
2017.03.14. 17:41
null
Marco Rossi itt még higgadt (Fotó: Török Attila)
Szurkolóinak viselkedése miatt öt NB I-es klub kapott pénzbüntetést – a legsúlyosabbat az Újpest –, de fegyelmezték Marco Rossit és Pintér Attilát is. Íme, a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának (FEB) március 14-i ülésén született határozatok!

 

NB I

Marco Rossi vezetőedző (Honvéd), mert a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment és ott a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 100 000 Ft pénzbüntetést kapott.

A FEB a Fehérvár–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az FTC–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100 000 Ft, a Haladást szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 50 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása), továbbá szurkolóinak rasszista megnyilvánulásáért („huhogás") 500 000 Ft, a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 250 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Gulyás Gábor (Vác) 1, Hegedűs Csaba (Vác) 1, Ladislav Rybansky (Békéscsaba), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Pintér Attila vezetőedző (Puskás FC) írásbeli megrovásban részesült.

A FEB a Sopron–Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a Sopront, a rend nem megfelelő biztosításáért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

TOVÁBBI HATÁROZATOK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik