MLSZ: ezért halasztották el a Fradi és a DVSC bajnokiját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 21:47
Mint beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség későbbre halasztotta az eredetileg augusztus 4-re kiírt Ferencváros–Debrecen bajnoki mérkőzést az NB I nyitó fordulójából. Az MLSZ a honlapján adott bővebb indoklást.

„A halasztásra az MLSZ egy tavalyi elnökségi döntése adott lehetőséget, mely szerint az UEFA klubtornán résztvevő sportszervezetek, amennyiben a selejtező 3. vagy playoff-fordulójába jutottak, egyoldalú kérelmet nyújthatnak be az MLSZ versenybizottságához, hogy egy konkrét mérkőzésük napja, kezdési időpontja megváltozzon. Az MLSZ versenybizottsága ilyen esetekben versenyügyi eljárás keretében automatikusan jóváhagyja a kérést.„A halasztásra az MLSZ egy tavalyi elnökségi döntése adott lehetőséget, mely szerint az UEFA klubtornán résztvevő sportszervezetek, amennyiben a selejtező 3. vagy playoff-fordulójába jutottak, egyoldalú kérelmet nyújthatnak be az MLSZ versenybizottságához, hogy egy konkrét mérkőzésük napja, kezdési időpontja megváltozzon. Az MLSZ versenybizottsága ilyen esetekben versenyügyi eljárás keretében automatikusan jóváhagyja a kérést.

A sportszervezetek a selejtező 3. fordulója vagy playoff köre előtt vagy után játszandó bajnoki mérkőzései közül 1-1 bajnoki mérkőzés napjának, kezdési időpontjának kérhetik a módosítását. A mostani halasztást a Ferencváros kezdeményezte” – áll a magyar szövetség közleményében.

Mint ismert, az FTC a Valletta elleni második körös Bajnokok Ligája-selejtezős párharc eredményétől függetlenül mindenképpen érdekelt a nemzetközi kupa harmadik fordulójában, egy esetleges kieséssel ugyanis az Európa-ligában folytathatja.

NB I, 2019–2020
1. FORDULÓ
Augusztus 3., szombat

19.30: Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC
19.30: Újpest FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport)
19.30: Kisvárda Master Good–Paksi FC
Augusztus 4., vasárnap
18.00: Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC
18.00: Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC – későbbi időpontban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik