MLSZ: csapatok sora fizet románellenes gyűlölködő rigmusokért

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 16:25
null
Gyűlölködő rigmusok miatt 600 ezer forintot kell fizetni a fehérváriaknak (Fotó: NS-archív, képünk illusztráció)
Ha kedd, akkor fegyelmi: a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága nyilvánosságra hozta szeptember 3-i ülésének határozatait. Ezen a héten a Videoton fizeti a legtöbb bírságot, de a Ferencvárost, a Pécsi MFC-t, illetve a Nyíregyházát is súlyos büntetés megfizetésére kötelezték.

 

Az FTC–Kecskeméti TE bajnokin tapasztalt rendezési hiányosságok és becsmérlő rigmusok miatt a zöld-fehérek ezen a héten 400 ezer forintot tesznek a kasszába. A Fradit a pálya a vendégcsapat beleegyezése nélküli fellocsolása miatt is megrótták. A Videoton–MTK meccsen elhangzott gyűlölködő rigmusok „tarifája” 600ezer forint, a fehérváriak fizetnek.

A Pécs–DVSC mérkőzésen a pécsiek húzták ki a gyufát 200 ezerért, míg az NB II-es Békéscsaba–Nyíregyháza rangadón a vendégultrák nem bírtak magukkal, a bírság 400 ezer forint. Mind a négy fent említett mérkőzésen egyebek mellett „Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusok” hangzottak el. Székesfehérváron volt „szlovákozás”, a fradisták az újpestieket is megtalálták, míg a nyíregyháziak dehonesztáló kifejezésekkel illették a borsodiakat.

A DVTK–Újpesten megbotránkoztató rigmusok hangzottak el, és több tárgy berepült a pályára, így a Diósgyőrnek szövetségi ellenőrt kell fogadnia.

Az NB II-ben a Nyíregyháza elleni meccsen magából kikelő Komjáti András kapott súlyos büntetést, a békéscsabai trénert 150 ezer forintra bírságolták meg. Írásbeli figyelmeztetésben részesült a Kisvárda. Ferkó Csaba (Tatabánya) 2, Németh Gábor (Vasas) 1, Gengeliczki Gergő (Nyíregyháza) 1, Böőr Zoltán (Dunaújváros) 3 bajnokira szóló eltiltást kapott, Farkas Viktor (Dunaújváros) eltiltását 1 mérkőzésre mérsékelték.

A fegyelmi határozatok teljes listáját itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik