MLSZ: Csányi marad, megválasztották az új elnökséget is

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 12:49
null
Csányi Sándor szerint a megtisztulási folyamat következő lépése, hogy a profi klubok házon belül fegyelmeznek <br />(Fotó: Szabó Miklós, archív)
Az MLSZ csütörtöki közgyűlésén megválasztották az új elnökség tagjait: Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort, majd Csányi Sándor elnök tartott beszédet a megtisztulási folyamatról.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között az elnökség és az MLSZ elnökének megválasztása, a felügyelőbizottság megválasztása, szakmai és pénzügyi beszámolók, illetve tervek elfogadása, az alapszabály módosítása.

Első napirendi pontként megválasztották a felügyelőbizottságot, amelynek elnöke Kecskés László maradt. A korábbi tagok közül Deme Gézát, Papp Tibort és Várnai Rupertet is újraválasztották. Új tag a bizottságban Czékmán József, Jancsurák Zoltán és Varga Balázs. A felügyelőbizottság kijelölése öt évre érvényes.

A következő napirendi pont a szakmai és pénzügyi beszámolók elfogadása volt. Ennek keretében Csányi Sándor MLSZ-elnök évértékelő beszédet tartott, melynek keretében a szurkolói kártyáról, a válogatottról és az NB I-es csapatok nehézségeiről is szót ejtett.

Következő napirendi pontként elfogadták a szakmai jelentéseket, illetve a 2015-ös költségvetést, majd megválasztották az elnökség tagjait. Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor, Anthony Radev és Török Gábor is egyhangúlag lett elnökségi tag (pontosabban Dankó Béla és Török Gábor a saját megválasztásakor tartózkodott).

A közgyűlés megválasztotta az új elnökséget
A közgyűlés megválasztotta az új elnökséget

Ezt követően ismét Csányi Sándor mondott beszédet. Viccelődve kezdte, azt mondta, gyanús volt neki, hogy nem volt ellenszavazat, ezért legközelebb titkosítani kellene a szavazást. Ezt követően az új elnökségi tagokat dicsérte, majd a munkát taglalta.

„Rendkívül fontos, hogy tele legyen az ország minden szeglete jó játékvezetőkkel, jó edzőkkel, ki kell irtani közülünk azokat, akik nem odavalók, kiabálnak a gyerekekkel, üvöltöznek és ebből próbálnak tekintélyt szerezni, és nem a szakmai munkájukkal – mondta Csányi Sándor. – Igyekszünk megtalálni azokat a pontokat, amelyekkel a leghatékonyabban tudunk beavatkozni. Szeretném megemlíteni a megtisztulási folyamatot, legyen ez a stadionokon belüli rend. Azt gondolom, alapvetően rend van, eltekintve azoktól, akik engem szidnak és a b.zi MLSZ-t, de ez benne volt a pakliban, amikor elvállaltam az elnökséget. Olyan atrocitások, amilyenek korábban előfordultak, már kevésbé fordulnak elő a nemzeti bajnokságokban. Sajnos alacsonyabb osztályokban még akadnak kirívó esetek. A cél az, hogy a profi klubok házon belül meg tudják oldani a fegyelmi ügyeket.”

Csányi végül kiemelte és megköszönte a kormány támogatását is.

A közgyűlés vágatlan felvétele

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik