MLSZ: Besic két meccset, az Újpest pénzbüntetést kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 18:28
null
Az újpesti szurkolók a Fradival foglalkoztak a PMFC elleni meccsen (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Puskás Akadémia elleni kiállított Muhamed Besicet (FTC). Az Újpestet a szurkolók megbotránkoztató rigmusa miatt 100 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A fegyelmi bizottság indoklása szerint „az újpesti szurkolók jól hallhatóan, hosszabb ideig a Ferencvárossal kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak a PMFC elleni mérkőzésen”, ezért 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott a klub.

Szántai Levente (Mezőkövesd) és Alekszandar Trninics (DVSC) egy, míg Muhamed Besic (FTC) két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Vági András (Diósgyőr) két meccsre szóló büntetését egy bajnokira szóló eltiltásra mérsékelték.

TOVÁBBI FEGYELMI HATÁROZATOK

NB I

A Paks–Mezőkövesd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt a FEB a Mezőkövesdet írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Bíró Péter ügyvezető (Lombard Pápa) 100 ezer forint pénzbüntetésben részesült, Glatz Lajos technikai vezető (szintén Lombard Pápa) a játékvezető megsértéséért a kispadtól és az öltözőtől két NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A szövetség indoklásában kifejtette, hogy „a klubok vezetőinek, valamint a sportszakembereknek különösen nagy a felelősségük a sportszerűség betartásában a futballpályákon. Az MLSZ a vezetőktől és a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő és így a helyszínen és a tv képernyői előtt tömegek által követett vezetők, sportszakemberek esetében.”

Véber György vezetőedző (Mezőkövesd) írásbeli megrovásban részesült.

Véber György a mérkőzést követően nem nyilatkozott a sajtónak. A vezetőedzők részéről a média – és ezzel közvetve a nézők – kiszolgálása kötelezettsége és egyben a klubjával közös érdeke is.

NB II

Radványi Dávid (Békéscsaba) egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Pécseli Szilárd (Siófok) két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Jankovics Zsolt (Videoton II) öt, Balogh Zoltán (Tököl), Fodor Péter (Tiszaújváros), Monyók Péter (Cigánd), Szacskó László (Maglód) és Szűcs Ádám (Ebes) három, Horváth Ádám (Mosonmagyaróvár) és Sipos Tamás (Cigánd) két, Berkó Ádám (Dorog), Lajer Gábor (Dorog), Márton Erik (Szekszárd), Prókai Péter (Maglód), Varga Zoltán (Körmend) és Vörös Dávid (Újbuda) egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hollik András edző (Tököl) a kispadtól és az öltözőtől három, Mátyus János vezetőedző (REAC) – mint visszaeső – a kispadtól és az öltözőtől egy NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Varga Attila vezetőedző (Soroksár) írásbeli megrovásban részesült.

A Cigánd–FTC II találkozó lefújása után a mérkőzés asszisztensének inzultálása miatt a Cigánd írásbeli figyelmeztetésben részesült, a Bölcske–Soroksár meccs után a játékvezetők inzultálása miatt a FEB a Bölcskét kötelezi, hogy a soron következő két hazai mérkőzésén egy-egy szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik