MLSZ: Alempijevicset négy hónapra eltiltották - fegyelmi határozatok

Vágólapra másolva!
2013.08.06. 17:56
null
Alempijevics itt még a pályán volt, később a piros lapjára reagált úgy, ami után eltiltották (Fotó: Mirkó IStván)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága augusztus 6-i ülésén négy hónapra eltiltotta a Ferencváros futballistáját, Alekszandar Alempijevicset. A zöld-fehéreknek a rendezői hiányosságok miatt a következő két hazai meccsükön emelniük kell a rendezők létszámát is. A Paks írásbeli figyelmeztetést kapott, míg a PMFC pénzbüntetést. Fegyelmi határozatok.


NB I


Alekszandar Alempijevicset, a Ferencváros labdarúgóját minden sporttevékenységtől – 2013. augusztus 6-tól kezdődően – négy hónapra eltiltotta a Magyar Labdarúgó szövetség..

„A Ferencváros védője a Videoton elleni bajnokin gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt. A piros lapot követően, a pálya elhagyása közben, sértő, trágár megjegyzést tett a játékvezetőre.

Az MLSZ a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett sportszakemberek esetében” – olvasható az mlsz.hu-n.

A Ferencváros légiósán kívül még más játékosok is eltiltást kaptak.

Jarmo Ahjupera (Újpest) 1, Lubos Kamenar (Győr) 2, Guzmics Richárd (Haladás ) 1, Zoran Kosztics (Diósgyőr) 1, Ivan Lovric (Honvéd) 1, Mohl Dávid (PMFC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC–Videoton mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és a hazai szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt az FTC-t a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszám 20-20 fővel történő felemelésére, és ezen mérkőzéseken szövetségi ellenőr fogadására kötelezte, a vendég szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt a Videoton FC-t a soron következő idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezte.

A rendezői hiányosságok mellett pirotechnikai eszközök használata is megvalósult a lelátón, és mindkét csapatnál megbotránkoztató rigmusok is elhangzottak a mérkőzés alatt, de a rendező klub - többek között a hangosbemondó használatával - felszólította a szurkolókat a futballmeccsen elvárt viselkedési normák betartására.

A FEB a Paks–PMFC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok miatt a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató viselkedése miatt a Pécset 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az MTK-t szabályzatban előírt kötelezettség megszegéséért (NB III-as bajnokságból nevezés elfogadása után történt visszalépés) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

TOVÁBBI FEGYELMI HATÁROZATOK

Finta Balázs József (Siófok) 2 soron következő férfi U-15 korosztályú strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Farkas Dániel (Héhalom) 2 soron következő férfi U-19 korosztályú strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ledő László (Aramis) 2 és Badalik Szabolcs (Héhalom) 1 soron következő férfi NB I-es strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés: Paks 42 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik