MLSZ: a Hali és az Újpest fizethet; Balajczát egy meccsre eltiltották

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 18:44
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szeptember 29-i ülésén a soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésről eltiltotta Balajcza Szabolcsot, az Újpest kapusát. Az élvonalbeli csapatok közül szurkolói miatt ezúttal a Haladás, valamint (a kupameccse miatt) az Újpest fizethet.

FEGYELMI HATÁROZATOKFEGYELMI HATÁROZATOK

NB I

– Balajcza Szabolcs (Újpest) egy NB I-es mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB a Haladás–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezetek szidalmazása) magatartásáért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

– Hegedűs János (Budaörs) kiállítása miatt elrendelt fegyelmi eljárást a FEB megszüntette, Menyhárt Attila (Budaörs) egy, Tóth Gábor (Szeged 2011) – mint visszaeső – két NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

– Girán Máté (Diósd), Horváth András (Sárvár), Márkvárt Patrik (Komló), Gadó Gábor (Gyula), Tóth Márton (Dabas), Sigér Ákos (Tiszaújváros) és Csicsvári Milán (Diósgyőr II) egyaránt egy NB III-as meccsre szóló eltiltást kapott. Borsos Gábor (REAC) – mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt – három, Albert István (Cigánd) – mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben könyökkel arcon ütötte ellenfelét – négy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kovács Krisztián (Hódmezővásárhely) az ellenfél játékosára szexuális orientációra utaló és származás miatt becsmérlő kifejezést használt, ezért a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységtől 2015. szeptember 29-től kezdődően három hónapra szóló eltiltást kapott.

Kiss József edző (Diósgyőr II), Nagy Gábor edző (Hatvan) és Híres Gábor vezetőedző (Hatvan) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Tállya–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Tállyát szurkolóinak pirotechnikai eszköz használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére, a Nyíregyházát, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezet szidalmazása) magatartásáért 80 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Békéscsaba II–Komló mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát szabályzati előírás megsértéséért és egy hazai szurkoló részéről a játékvezető szotyolával történt megdobásáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

MAGYAR KUPA

A FEB a Celldömölk–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Celldömölköt szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bonyhád–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Bonyhádot szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 20 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bácsalmás–ZTE mérkőzéssel kapcsolatban a Bácsalmást a hangosító berendezés nem rendeltetésszerű használatáért és szabályzati előírás megsértéséért 30 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NŐI- ÉS FUTSALBAJNOKSÁG, KUPA

– Kiss Tamás (REAC), mert 2 sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Révai Zoltán (DEAC) 1, Mázsás Máté (Nagykáta) 1, Pankotai István (Csenger), mint visszaeső 2, Fodor Pál (Romhány) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB az Ezüstcsikó–Csenger mérkőzéssel kapcsolatban a Csengert, mert szurkolói a levonuló játékvezetőt hátulról leköpték, kötelezi, hogy a soron következő idegenbeli férfi futsal NB II-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje.

– Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés: Békéscsaba II (NB III) 12, SZEOL SC 12, Nyírbátor 10, Diósgyőr II (NB III) 12 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik