R. B. 2019.12.18 13:55 Frissítve: 2019.12.18 14:41

MLSZ: a Fradi ukrán játékosa három, a Honvéd edzője két meccset kapott

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta Danilo Ihnatenkót, a Ferencváros ukrán középpályását, míg a Budapest Honvédot irányító Giuseppe Sannino kétmeccses eltiltást kapott.

Danilo Ihnatenko nem játszhat a Fradi következő három bajnoki mérkőzésén (Fotó: Török Attila)

 

„Kamen Hadzsiev (Puskás Akadémia) 1, Danilo Ihnatenko (FTC) 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Giuseppe Sannino vezetőedző (Honvéd), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB I-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC-t, szurkolóinak a Diósgyőr elleni mérkőzésen történt rendzavarásaiért (obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata) 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján az Újpestet, a Paks elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén szurkolói részéről történt rendzavarásokért, valamint a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésén szurkolói részéről történt rasszista megnyilvánulásokért („huhogás”) 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”
– jelent meg az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság határozata.

A legutóbbi fordulóban a Fradiban Ihnatenko csereként a 77. percben állt be a Diósgyőri VTK ellen 1–0-ra megnyert találkozón, az MLSZ adatbankja szerint nem kapott sárga (vagy piros) lapot. Az ukrán játékos nem is a legutóbbi bajnoki, hanem még egy korábbi, a Puskás Akadémia elleni meccsen történtek miatt kapott eltiltást, amikor is torkon ütötte Radics Mártont.

Ihnatenkónak így ki kell hagynia a Paks, a Kisvárda és a Honvéd elleni bajnokikat.

Giuseppe Sannino, a kispestiek trénere – akit az MLSZ novemberben egymeccses eltiltással sújtott – az Újpest elleni döntetlen után az NSO Tv-nek azt mondta, nem érti, miért vele foglalkoznak a játékvezetők. Az olasz szakember így a kispestiek soron következő két bajnokiján nem lehet ott a technikai zónában: a tabellán 2. Mol Fehérvár és a 3. Mezőkövesd ellen.

2020.06.04 20:35:36

Labdarúgó NB I MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat), BACSKAI JÁNOS (szöveg)

IDEGENLÉGIÓ. Bogdanovics remekül pótolta Sumudicát, MC Kemon lett az MTK vendégmunkásából.

2020.06.05 18:25:32

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Hiába szerzett hamar vezetést a DVSC, a Kaposvár nem adta fel, és a vége előtt egyenlített.

2020.06.03 20:52:57

Labdarúgó NB I M. G.

A diósgyőriek remek idegenbeli szériából érkeznek, de az FTC 50 meccse nem kapott ki hazai bajnokin.

2020.06.05 06:47:11

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Nem jellemző rám, hogy bármit is feladnék, bíztam abban, hogy ami négyszer nem sikerült, ötödszörre már megvalósul.”

2020.06.04 23:43:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy a reklám mondta: új nyár, új fürdőruha.