MLSZ: 1 millió forint és zárt kapus meccs az Újpest büntetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 16:26
null
Az újpesti szurkolók újabb hazai mérkőzéstől lesznek kénytelenek távol maradni (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága az alábbi határozatokat hozta augusztus 15-i ülésén.

 

NB I

NEM FELLEBBEZNEK
Klubunk visszalép a fellebbezés jogától, így ha a szövetség sem határoz máshogy, a most szombati (2017.08.19.) Újpest FC–DVTK összecsapáson maradnak ismét zárva stadionunk kapui.

A szövetség döntése előreláthatóan csütörtökre várható – olvasható az Újpest honlapján.

– A fegyelmi bizottság a Vasas–Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mert a lefújás után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, a soron következő hazai NB I-es bajnoki meccsén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezi.

– A fegyelmi bizottság a Honvéd–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a találkozó játékvezetőjének szidalmazása), továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnokira.

– A fegyelmi bizottság a Diósgyőr–Puskás AFC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ szidalmazása) 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II
Katona Máté (MTK) 1, Sifter Tamás (Sopron) 1 és Szőcs Ladislav (Gyirmót) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A fegyelmi bizottság a Békéscsaba–MTK mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mert a lefújás után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, a soron következő hazai NB II-es bajnoki meccsén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinerk viselésére kötelezi.

NB III
Sorecz Szabolcs (Jászberény) 1, Fótos László (Gyöngyös) 1, Ficzere Bence (Balassagyarmat) – mert amikor a labda nem volt játékban, nyakánál fogva elrántotta ellenfelét – 2, Pálinkás Gergő János (Nyírbátor) – mert amikor a labda nem volt játékban, durván földre lökte ellenfelét – 3, Bányai Péter (Füzesgyarmat) 1, Bakk Ádám (Füzesgyarmat) 1, Dévai Csaba László (Csepel) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dudás János technikai vezető (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokira szóló eltiltást kapott.

– A fegyelmi bizottság a Balassagyarmat–Nyírbátor meccsel kapcsolatban a Balassagyarmatot, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, a soron következő hazai NB III-as bajnokiján egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezi.

– A fegyelmi bizottság az STC–Monor mérkőzéssel kapcsolatban a Monort szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) a soron következő idegenbeli NB III-as bajnokiján egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezi.

– A fegyelmi bizottság a Csepel–Szabadkikötő mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a meccs női játékvezetőjének szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés
DVSC 42, Füzesgyarmat 14, Hódmezővásárhely 10 és Fehérvár (NB III) 10 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik