MK: véget ért a Kozármisleny nagyszerű kupamenetelése

Vágólapra másolva!
2016.03.02. 15:21
null
Viktor Angelov és a tiszaújvárosi Fodor Péter (3) küzd a labdáért az első mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Kiesett a Kozármisleny a labdarúgó Magyar Kupából: a korábban élvonalbeli csapatokat búcsúztató NB III-as klub több mint fél órán át továbbjutásra állt a Békéscsabával szemben a szerda délutáni mérkőzésen, de a vendégek egyenlítettek, és az 1–1-es döntetlen az ő továbbjutásukat eredményezte. Az Újpest elődöntőbe jutása nem volt kérdéses, a lila-fehérek a papírformának megfelelően idegenben is legyőzték a harmadosztályú Tiszaújvárost (2–0).

 

KOZÁRMISLENY–BÉKÉSCSABA 1–1

Az első mérkőzést csupán egy góllal elveszítő Kozármisleny bátran kezdett, és már a 12. percben ledolgozta összesítésbeli hátrányát: szabadrúgást követően Kocsis Adrián csavart a vendégek kapujába (1–0). A hazaiak nem csupán védekezéssel őrizték előnyüket, próbálták azt növelni is, de nem jártak sikerrel.

A második félidőben viszonylag gyorsan jött az egyenlítő gól, a csereként egy perccel korábban beálló Bratiszlav Punosevac szerezte (1–1), így összesítésben már a Békéscsaba állt továbbjutásra. Zoran Szpisljak hamarosan újra változtatni kényszerült, Vadász Viktort hordágyon vitték le a pályáról.

A 75. percben emberhátrányba került a Békéscsaba – Takács Péter megkapta a második sárga lapját –, de a lelkes és népes szurkolótábor biztatta hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt a vendégek értek el újabb gólt, igaz, lesről, ezért a játékvezető nem adta meg.

TISZAÚJVÁROS–ÚJPEST 0–2

Az „odavágót” hét góllal megnyerő Újpest a második félidő derekán, Cseke Benjámin lövésével nyomatékosította fölényét (0–1). Nem sokkal később a gólt előkészítő Pávkovics Bence jól játszotta meg Filkor Attilát, akinek lövése a kapufán csattant.

Így sem maradt el azonban a második lila-fehér gól: Viktor Angelov remek átadásából Kabát Péter lőtte (0–2). A végjátékban kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat: előbb Enisz Bardhi, majd Kabát célzott majdnem tökéletesen.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK


KOZÁRMISLENY–BÉKÉSCSABA 1–1 (1–0)
Kozármisleny, 2000
néző. V: Németh Á. (Pápai, Kepe)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M., Fellai, Lantos L., Kocsis A. (Puskás Z., 83.) – Kovács T., Nagy E. – Beke, Kirchner, Ihrig-Farkas (Sinanovic, a szünetben) – Gránicz. Vezetőedző: Németh Zsolt
BÉKÉSCSABA: Polekszics – Koszó (Punosevac, 51.), Vaskó, Damjanovics, Fabio – Piermayr, Takács P. – Vadász V. (Eccleston, 58.), Birtalan B., Laczkó Zs. – Paukner (Spitzmüller, 77.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Kocsis A. (1–0) a 12., Punosevac (1–1) az 53. percben
Kiállítva: Takács P. (második sárga lap után) a 75. percben
Továbbjutott: a Békéscsaba, 3–2-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Németh Zsolt:
– Csapatom játszott NB I-es szintű futballt, a Békéscsaba csak a védekezéssel foglalkozott. Ezúttal nem volt szerencsénk, a kupában további sok sikert kívánok a Békéscsabának.
Zoran Szpisljak: – A Kozármisleny minden pillanatra büszke lehet a kupában, s bebizonyosodott, nincs kiemelt osztály. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk, a korai gól és a kiállítás még nehezebbé tette a dolgunkat.

TISZAÚJVÁROSI FC–ÚJPEST FC 0–2 (0–0)
Tiszaújváros, 700
néző. V: Bogár (Vígh-Tarsonyi, Szert)
TISZAÚJVÁROS: Koltai – Horváth T., Czégel, Fodor P., Molnár L. (Nagy M., 77.) – Kerekes I., Angyal N., Hussein, Bussy (Papp I., 84.), Varga Z. (Potyka, a szünetben) – Kovács Sz. Vezetőedző: Bocsi Zoltán
ÚJPEST: Kovács Z. – Kecskés Á., Kálnoki Kis, Balogh B. (Mohl, a szünetben) – Pávkovics, Szankovics, Cseke (Angelov, 70.), Diarra – Filkor (Bardhi, 77.), Kabát, Gere. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Cseke (0–1) a 61., Kabát (0–2) a 79. percben
Továbbjutott: az Újpest FC, 10–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Bocsi Zoltán:
– Büszke vagyok csapatomra, mert így ki lehet esni egy nagynevű ellenféllel szemben. Noha kettős vereséget szenvedtünk az Újpesttől, különösebb szégyenkezésre nincs okunk. Ezek után teljes mellszélességgel a bajnokságra kell koncentrálnunk.
Nebojsa Vignjevics: – Ezúttal több olyan játékosnak is lehetőséget adtunk, akik korábban kevesebbszer játszottak. Győzelmünk nem forgott veszélyben, s a lényeg, hogy készülhetünk az elődöntőre.

KÉSŐBB
Videoton–Ferencváros 1–2 (1–0)
Tj: a Ferencváros, 2–2-vel, idegenben rúgott gólokkal

Kedden játszották
DVSC-Teva–Nyíregyháza (NB III) 5–0
(Takács T. (16., 37., 52., Tisza 71., Djelmic 85.)
Tj.: a DVSC
, 7–1-es összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Újpest–Békéscsaba
DVSC-Teva–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik